Головна Новини HI-tech технології Армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета
commentss НОВИНИ Всі новини

Армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета

Нові дрони армії США будуть виконувати розвідувальну функцію і не зможуть наносити шкоди

13 березня 2020, 16:30 comments4481
Поділіться публікацією:
Армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета

Військово-дослідна лабораторія США подала заявку на патент на шпигунський безпілотник-параплан, який випускається з 40-мм гранатомета.

Автори проекту Хао Кан і Джон Гердес описують безпілотник як невеликий літальний апарат з живленням від батареї зі складним лопатевим гвинтом і крилом параплана майлара. Згідно заявці на патент, вони називають його "Безпілотна повітряна система, запущена гранатою" (GLUAS). Хоча в конструкції згадується 40-мм пускова установка, снаряд можна пристосувати до будь-якого гранатомету.

За словами дослідників, GLUAS має радіус дії два кілометри, час автономної роботи до 90 хвилин і може працювати на висоті понад 600 метрів. Дрон призначений спеціально для розвідки і носіння камери. Переносити бомбу він не здатний. Ідея нагадує концепцію Outrider, розроблену Lockheed Martin і Wirth Research, яка випускала безпілотники з каністр суходолом, повітрям або під водою.

Тепер технологія доступна для ліцензування та комерціалізації через компанію Techlink, яка працює над просуванням винаходів DoD на ринку. Завдяки передачі технологій компанії отримують доступ до технічних деталей для розробки продукту.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США тестує командне використання дронів і роботів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!