Головна Новини HI-tech технології Китайці розробили унікальний дрон для гасіння лісових пожеж
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайці розробили унікальний дрон для гасіння лісових пожеж

Новий дрон для гасіння пожеж допоможе уникнути зайвих ризиків для пожежних команд

24 березня 2020, 13:43 comments2246
Поділіться публікацією:
Китайці розробили унікальний дрон для гасіння лісових пожеж

Однією з великих переваг безпілотних літальних апаратів є те, що вони можуть безпечно літати в умовах, які можуть бути небезпечні для літаків з екіпажем. Це, безумовно, відноситься до гасіння лісових пожеж, що стало світовою проблемою.

Для вирішення цієї проблеми китайська компанія QilingUAV оголосила про розробку безпілотного літального апарату під назвою JC260 спеціально для таких операцій. За даними компанії, пристрій може нести дві лісові вогнегасні бомби, заповнені антипіреном і може використовуватися для гасіння лісових пожеж.

Дрон для гасіння лісової пожежі має довжину 2,8 метра, висоту 1,6 метра і оснащений двома співвісними обертовими роторами, діаметром 3,6 метра. Пристрій вагою 160 кг (порожній) оснащений двома 34-сильними бензиновими двигунами з водяним охолодженням і здатний залишатися в повітрі до 4 годин. Злітна маса досягає 260 кг, включаючи бомби.

eqMUe8zfEqcw0IWjXtPLLQsDY.jpg

Дрон може летіти горизонтально зі швидкістю до 100 км / год і може нести корисне навантаження вагою до 100 кг. Також він має дві точки підвіски для пожежогасіння. Ємності можуть бути скинуті по одній або одночасно.

Це новий підхід до боротьби з вогнем за допомогою дронів. Спеціальний дрон може зробити складні і небезпечні лісові пожежі більш безпечними.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!