Windows практично беззахисний перед атакою хакерів

Представники компанії Microsoft пообіцяла в найкоротші терміни усунути всі неполадки

Компанія Microsoft стверджує, що зловмисники використовують раніше невідому вразливість безпеки, виявлену у всіх підтримуваних версіях Windows, включаючи Windows 10.

У повідомленні, опублікованому в понеділок, йдеться, що вразливість системи безпеки, яку Microsoft вважає "критичною" - її найвищий рівень серйозності, - пов'язана з тим, як Windows обробляє і відображає шрифти. Помилка може бути використана, щоб відкрити шкідливий документ. Після того, як документ відкритий або переглянутий у Windows Preview, зловмисник може віддалено запускати шкідливі програми, такі як вимагачі, на вразливому пристрої. У повідомленні також сказано, що Microsoft знала, що хакери запускають "обмежені цільові атаки", але на даний момент не відомо, хто запускає атаки і в якому масштабі.

Microsoft заявила, що працює над виправленням. Хоча Windows 7 також підданий уразливості, патчі безпеки отримають лише корпоративні користувачі з розширеною підтримкою безпеки. У той же час, рекомендації пропонували тимчасовий обхідний шлях для порушених користувачів Windows, щоб зменшити вразливість, поки виправлення не стане доступним. Програмний гігант, як правило, випускає виправлення безпеки у другий вівторок кожного місяця, але іноді в серйозних випадках випускає позаполосні виправлення.

Як повідомляло видання "Коментарі", оновлення для Windows 10 принесло нові помилки.