Головна Новини HI-tech технології Компанія Facebook інвестує велику суму в журналістику
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook інвестує велику суму в журналістику

Марк Цукерберг прийняв рішення вкласти 100 мільйонів доларів у проект «Журналістика Facebook»

30 березня 2020, 17:38 comments3330
Поділіться публікацією:
Компанія Facebook інвестує велику суму в журналістику

У понеділок Facebook оголосив про старт ініціативи вартістю 100 мільйонів доларів спеціально для підтримки місцевої журналістики і новин про пандемію коронавіруса.

"В даний час журналісти працюють в дуже складних умовах, щоб інформувати свої спільноти, і багато новинних організацій зазнають труднощів через економічні наслідки пандемії. Місцеві новини особливо сильно постраждали, тому ми виділяємо 25 мільйонів доларів на екстрене грантове фінансування в рамках проекту "Журналістика Facebook" і ще 75 мільйонів доларів на маркетингові витрати на підтримку журналістів і новинних організацій, що висвітлюють кризу", — повідомив Марк Цукерберг в онлайн-повідомленні.

Проект "Журналістика Facebook" — це проект, що спонсорується Facebook для роботи з глобальними видавцями, "щоб зміцнити зв'язок між журналістами і спільнотами, яким вони слугують. Мета полягає в тому, щоб створити стійкі канали, які пишуть про фактичні новини, що Facebook може публікувати на своїй платформі. Цукерберг зазначає, що це фінансування виділене з 300 мільйонів доларів, якими організація пообіцяла допомогти фінансувати місцеві новинні організації.

Крім підтримки редакцій, Цукерберг був в авангарді боротьби з коронавірусом в США. Він і його дружина, доктор Прісцилла Чан, нещодавно уклали партнерську угоду з Фондом Білла і Мелінди Гейтс, щоб пожертвувати ще 25 мільйонів доларів на дослідження в області лікування коронавіруса.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook тестує "темний дизайн".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!