Головна Новини HI-tech технології Японцям доведеться отримувати права для управління дронами
commentss НОВИНИ Всі новини

Японцям доведеться отримувати права для управління дронами

Японський уряд введе систему ліцензування для власників дронів у зв'язку з популярністю їх використання у сфері доставки та спостереження

31 березня 2020, 10:59 comments1684
Поділіться публікацією:
Японцям доведеться отримувати права для управління дронами

Уряд Японії планує створити систему ліцензування для експлуатації безпілотних літальних апаратів, коли рейси знаходяться за межами прямої видимості оператора. Про це виданню Kyodo повідомило джерело з урядових кіл.

Джерело повідомляє, що ця пропозиція виходить з того, що уряд сподівається на більш широке використання безпілотних транспортних засобів для таких цілей, як доставка предметів першої необхідності і ліків або надання допомоги патрулям безпеки в районах зі старіючим населенням.

Ліцензія, яка, як сподівається уряд, буде введена в 2022 фінансовому році, буде обмежена за віком і вимагає від операторів складання письмового та практичного іспиту. Ліцензії будуть дійсні тільки протягом певного періоду часу і повинні бути продовжені. Незаконне використання дронів призведе до анулювання або призупинення дії ліцензії.

За словами джерел, приватно-державна група, яка обговорює питання про те, як полегшити використання безпілотників, запропонує систему ліцензій у звіті, який повинен бути виконаний у вівторок. Уряд планує завершити деталі і представити законопроект про перегляд закону про цивільну авіацію в парламент наступного року, повідомили вони.

Як повідомляло видання "Коментарі", армія США створила дрони, які запускаються з гранатомета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!