Головна Новини HI-tech технології Американські вчені створили пристрій для коригування снів
commentss НОВИНИ Всі новини

Американські вчені створили пристрій для коригування снів

За допомогою нового пристрою можна буде задавати тему людських сновидінь

15 квітня 2020, 16:39 comments1487
Поділіться публікацією:
Американські вчені створили пристрій для коригування снів

Використання сенсорних входів для маніпулювання снами може здатися перспективним, але концепція не нова. Мислителі, такі як Томас Едісон та Нікола Тесла, як відомо, вирішили подрімати зі сталевою кулею у руці. Коли вони засинали і куля падала на підлогу, це мало той же ефект, що і сучасні методи, і відкривало їх розум, який перебував між свідомим і підсвідомим станом.

Сни — один з найбільш захоплюючих аспектів життя. Вони захопили нашу уяву на багато поколінь, але ми не до кінця розуміємо їхній зміст і мету. MIT Dream Lab, підрозділ університетської групи Media Lab Fluid Interfaces, яка існує з 2017 року, сподівається змінити це, побачивши, що відбувається, коли ми стикаємося зі снами.

Dream Lab працює над створенням переносних пристроїв, призначеними для відстеження снів і навіть використання їх. Один з таких пристроїв, Dormio має форму рукавичок і допомагає розширювати, впливати і захоплювати перехідний стан між повним неспанням і сном, званий гіпнагогією.

Під час випробувань, в яких брало участь 50 осіб, Dormio міг впливати на зміст снів, відтворюючи звукову підказку, коли користувачі перебували в гіпнагогічному стані. Наприклад, відтворення слова "тигр" призвело до того, що у деяких користувачів були сни про тигрів.

Зараз співробітники Dream Lab працюють над тим, щоб надати доступ до своїх технологій як можна більшому числу вчених. Так, професор Гарвардського університету Дейрдре Барретт вже проводить дослідження з використанням Dormio, щоб з'ясувати, чи може гіпнагогічний стан допомогти художникам досягти більш глибокого рівня творчості.

Як повідомляло видання "Коментарі", американські вчені навчилися заряджати смартфони через Wi-Fi.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!