Хакери атакують любителів дивитися серіали

Хакери маскуються під популярні потокові послуги, щоб збирати особисту інформацію користувачів

Більше 700 фальшивих веб-сайтів, які імітують сторінки реєстрації Netflix і Disney +, були створені з метою збору особистої інформації від споживачів під час буму потокової передачі через пандемію коронавіруса.

Фірма з кібербезпеки Mimecast виявила близько 700 підозрілих шахрайських веб-сайтів, які з'явилися в період з 6 по 12 квітня і які маскуються під потоковий сервіс Netflix.

Більш новий Disney +, який почав своє міжнародне розгортання в минулому місяці, запустивши його на основних ринках Західної Європи, був імітований чотирма новими веб-сайтами за той же тижневий період.

Деякі підроблені сайти можуть виглядати надзвичайно переконливо, продаючи підписки або облікові записи для збору особистих даних і даних кредитних карт. Тим не менш більшість з них погано спроектовані і мають мовні помилки, які виділяють їх як підозрілі.

Кіберзлочинці також видають себе за офіційні органи, такі як HMRC і Всесвітня організація охорони здоров'я, розсилаючи шахрайські текстові повідомлення та електронні листи, намагаючись використати на свою користь спалах коронавіруса.

Як повідомляло видання "Коментарі", Netflix запускає серіал про життя на карантині в Instagram.