Головна Новини HI-tech технології В'єтнамські хакери атакували облікові записи китайських чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

В'єтнамські хакери атакували облікові записи китайських чиновників

Американські фахівці вказали на в'єтнамський слід в кібератаках на китайських чиновників

23 квітня 2020, 01:15 comments2056
Поділіться публікацією:
В'єтнамські хакери атакували облікові записи китайських чиновників

Хакери, які працювали на в'єтнамський уряд, намагалися проникнути в китайські державні організації, які відповідальні за стримування спалаху коронавіруса, повідомила 22 квітня американська компанія з кібербезпеки FireEye.

FireEye повідомляє, що хакерська група, відома як APT32, намагалася скомпрометувати особисті і професійні облікові записи електронної пошти співробітників Міністерства з надзвичайних ситуацій Китаю та чиновників міста Ухань, китайського міста, який ще зовсім недавно був в центрі глобальної пандемії коронавіруса.

Слідчі в FireEye і інших фірмах з кібербезпеки заявили, що вважають, що APT32 діє від імені в'єтнамського уряду. Недавня діяльність групи відображає спроби багатьох підтримуваних державами хакерів скомпрометувати уряди, підприємства і установи охорони здоров'я в пошуках інформації про нову хворобу і спроби боротися з нею.

Уряд В'єтнаму не відповів на запит про коментарі. Повідомлення, надіслані на адреси електронної пошти, які використовуються хакерами, залишилися без відповіді. Адміністрація Кіберпростору Китаю (CAC), Міністерство з надзвичайних ситуацій Китаю і урядовці міста Ухань не відразу відповіли на факсимільні запити на коментарі.

У свій час В'єтнам швидко відреагував на перші повідомлення про новий коронавірус, закривши кордон із сусіднім Китаєм і впровадивши агресивну програму відстеження контактів і карантинних заходів, завдяки яким кількість випадків зараження в країні була нижче 300.

Як повідомляло видання "Коментарі", невідомий хакер повернув вкрадені раніше  гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!