Головна Новини HI-tech технології Хакери атакували ряд університетів Великої Британії
commentss НОВИНИ Всі новини

Хакери атакували ряд університетів Великої Британії

Основна атака хакерів спрямована на установи, які займаються розробкою вакцини проти вірусу COVID-19

5 травня 2020, 13:55 comments1567
Поділіться публікацією:
Хакери атакували ряд університетів Великої Британії

Іранські і російські хакери націлені на британські університети, які працюють над прототипами вакцин проти вірусу COVID-19, повідомляє видання Daily Mail. Газета цитує чиновників з Національного центру кібербезпеки, які повідомляють, що британські установи охорони здоров'я піддаються постійним атакам, включаючи спроби отримати доступ до своїх серверів і зламати облікові записи електронної пошти співробітників.

У звіті не згадуються якісь конкретні британські інституції в прицілі зловмисників і повідомляється, що поки що ворожі зусилля, мабуть, не привели до яких-небудь серйозних порушень. По мірі того, як країни починають знову відкривати кордони в умовах пандемії COVID-19, починається гонка за вакциною проти вірусу, а університети і компанії по всьому світу працюють над її розробкою.

Британські дослідники з Інституту Дженнера при Оксфордському університеті впевнено сигналізують про те, що мільйон доз вакцини може бути отриманий уже у вересні, а перші добровольці отримали свої щеплення в кінці квітня на першому етапі випробувань. Вакцина, яку розробляють британські вчені, заснована на ChAdOx1 — вірусі застуди, модифікованому, щоб не викликати ніяких симптомів, оскільки клітини людини, які зазнали його впливу, починають виробляти антитіла.

Той же самий підхід використовувався групою дослідників при створенні успішної вакцини проти MERS — респіраторного синдрому на Близькому Сході — який викликається вірусом того ж сімейства, що і вірус, що інфікує пацієнтів з COVID-19.

Як повідомляло видання "Коментарі", в'єтнамські хакери атакували облікові записи китайських чиновників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!