Компанія Google має намір перейменувати Android TV

Операційна система Google, орієнтована на ТБ, піддасться ребрендингу

Після того, як назва Android TV проіснувала майже шість років, операційна система Google, орієнтована на ТБ, може незабаром зазнати ребрендингу. Згідно з неофіційними повідомленнями, Google планує перейменувати Android TV в Google TV. Ця інформація походить від джерела, яке поспілкувався з інформаційним порталом 9to5Google.

Поки що немає чіткої інформації про те, як саме будуть відбуватися зміни, але є всі підстави припускати, що вони таки будуть. Корпорація вже протягом довгого часу видаляє назва Android з своїх продуктів та сервісів. І цей випадок не стане чимось екстраординарним. У минулому році зміни одержав навіть логотип операційної системи для смартфонів.

Користувачі вже бачили, що було випущено чимало продуктів з назвою Android, але потім вони були перейменовані. Наприклад, Android Pay, який став Google Pay, Android Wear, який став Wear OS і Android Market, який став Google Play.

При цьому Google неодноразово заявляв, що сам бренд Android нікуди не дінеться, а смартфони будуть продовжувати працювати на цій операційній системі. Зміна назви Android TV на Google TV може допомогти споживачам швидше пов'язати цю платформу з Google.

Як повідомляло видання "Коментарі", Huawei почала використовувати альтернативу Google Maps.