Головна Новини HI-tech технології Нігерійський суд виніс смертний вирок через Zoom
commentss НОВИНИ Всі новини

Нігерійський суд виніс смертний вирок через Zoom

Нігерійський водій був засуджений до повішення за допомогою популярного додатка для відеочатів

7 травня 2020, 12:21 comments2153
Поділіться публікацією:
Нігерійський суд виніс смертний вирок через Zoom

Через пандемію коронавіруса, нігерійський суд вперше виніс вирок про страту через Zoom. На думку оранізації Human Rights Watch, смертний вирок для нігерійського водія з допомогою Zoom є "жорстоким і нелюдським". Це сталося після того, як Нігерія винесла постанову про страту за допомогою програми відеочату через пандемію коронавіруса.

Суддя з Лагосу Моджисола Дада засудив Олалекана Хаміда до смертної кари через повішення за вбивство матері його роботодавця. Слухання тривало майже три години, і на ньому були присутні адвокати та генеральний прокурор. Суддя перебував у Високому суді Лагосу в Ікедже, Хамід — у в'язниці суворого режиму Кірікірі, і адвокати приєдналися з інших місць.

Хамід не визнав себе винним у вбивстві 76-річної Джоласуни Окунсанья в грудні 2018 року. "Вирок цього суду, Олалекан Хамід, полягає в тому, що ви будете повішені за шию, поки вас не оголосять мертвим, і нехай Господь помилує вашу душу. Це віртуальне рішення суду", — заявив суддя Дада.

QxikVNFpBjTPgRn7L9IWbiV8L.jpg

Не ясно, чи буде Хамід оскаржувати вирок. За нігерійським законодавством губернатори штатів повинні затверджувати смертні вироки, перш ніж їх можна буде виконувати. Смертна кара зазвичай не застосовується в Нігерії, хоча суди продовжують виносити такий вирок. За даними Amnesty International, в камері смертників і досі знаходиться понад 2000 осіб, а останні три страти відбулися в 2016 році.

Human Rights Watch повідомила BBC, що створення віртуального суду під час спалаху коронавіруса продемонструвало прагнення отримати доступ до правосуддя. Проте судова система рухається в неправильному напрямку, засуджуючи людину до смертної кари через повішення.

Як повідомляло видання "Коментарі", відео з платформи Zoom просочилися в мережу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!