Головна Новини HI-tech технології Павло Дуров розповів, чому відмовився від переїзду в Кремнієву долину
commentss НОВИНИ Всі новини

Павло Дуров розповів, чому відмовився від переїзду в Кремнієву долину

Засновник Telegram вважає, що в США високі податки, недоступна медицина та багато інших проблем

7 травня 2020, 21:35 comments2796
Поділіться публікацією:
Павло Дуров розповів, чому відмовився від переїзду в Кремнієву долину

Багато вважають США в цілому і Кремнієву долину зокрема раєм для розробників, програмістів і підприємців. Але відомий підприємець, засновник Telegram і ВКонтакте Павло Дуров вважає інакше. Свою думку він висловив у своєму Telegram-каналі.

"Вважаю своїм обов'язком розповісти про недоліки Америки для того, щоб застерегти нове покоління підприємців від повторення помилок попередників", — почав Дуров.

На його думку, існує 7 причин проти переїзду в Кремнієву долину: поліцейську державу, недоступне охорону здоров'я, обмеженість культурного життя, посередня середню освіту, високі податки, дорожнеча розробки і слабкі перспективи ринку в 21 столітті.

"США — жорстке поліцейську державу, яке є лідером за кількістю людей, які сидять у тюрмах", — аргументував дуров.

При цьому система охорони здоров'я США, на думку підприємця, неефективна і дорога, в результаті чого багато емігранти літають лікуватися в Східну Європу, де дешевше. У Кремнієвій долині також всього кілька сіл з обмеженою культурним життям, а в найближчому місті Сан-Франциско високий рівень злочинності і бездомних.

Павло Дуров впевнений, що якість середньої освіти в США нижче, ніж в інших розвинених країнах. А ще це країна високих податків, адже успішні жителі віддають більше половини свого заробітку державі.

"Паспорт Сполучених Штатів — це економічні кріпосне право, яке завжди з вами незалежно від того, в якій точці земної кулі ви живете", — підкреслив Дуров.

Наостанок засновник Telegram заявив, що всім бажаючим покинути Східну Європу обов'язково варто розглянути інші варіанти, адже права і свободи людини краще захищаються в країнах Північної і Центральної Європи, а економічне зростання в наш час зосереджений в азіатських країнах.

Як повідомляв портал "Коментарі", Павло Дуров заявив, що світ не повернеться в норму після пандемії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!