Спеціальний додаток Google зможе копіювати тексти на комп'ютер

Функція Google Lens допоможе не тільки копіювати текст, але і правильно читати незнайомі слова

Рівно рік тому, компанія Google представила кілька поліпшень Google Lens під час вводу-виводу Google, у тому числі можливість переглядати інформацію про товари в меню ресторанів, обчислювати правильну суму чайових, сканувати рахунок і багато іншого. Сьогодні, навіть без участі розробника Google, в додаток Google Lens вносяться нові поліпшення, на цей раз з акцентом на навчання та продуктивність.

Перш за все тепер можна використовувати Lens для копіювання реального тексту на комп'ютер. Після сканування тексту з допомогою Lens користувач зможе скопіювати його не тільки в буфер обміну свого телефону, але і на комп'ютер, на якому встановлена остання версія Chrome. Зрозуміло, для цього потрібно використовувати Chrome.

Ще одна нова функція - можливість читати слова вголос на іноземних мовах. Раніше Google Lens міг переказувати текст, але тепер він також може читати іноземні мови, тому, якщо користувачеві складно вимовити певне слово, ця функція може допомогти в цьому. Нарешті, Google зробив так, що користувач може вибрати відсканований текст і швидко знайти його в Інтернеті, завдяки новій кнопці пошуку.

Google заявляє, що всі ці функції доступні, але можливість прослуховування голосового тексту доступна тільки для Android. Користувачі iOS зможуть використовувати його найближчим часом.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google має намір перейменувати Android TV.