Головна Новини HI-tech технології Google відмовилася від створення смарт-кварталу в Торонто
commentss НОВИНИ Всі новини

Google відмовилася від створення смарт-кварталу в Торонто

Дочірня компанія Google відмовилася від створення "розумного" кварталу в Торонто через тиск громадськості та пандемії

8 травня 2020, 10:47 comments1780
Поділіться публікацією:
Google відмовилася від створення смарт-кварталу в Торонто

Дочірня компанія Google Sidewalk Labs відмовилася від плану будівництва "розумного" міста в Канаді, пославшись на ускладнення, викликані пандемією Covid-19. Протягом кількох років вона переслідувала амбіції побудувати перше цифрове місто в Торонто. Виконавчий директор Ден Докторофф звинуватив "безпрецедентну економічну невизначеність" у відмові від плану.

Ідея полягала в тому, щоб місто було сповнене технологій, від автономних автомобілів до інноваційних способів збору сміття, і сотень датчиків, що збирають дані про якість повітря і переміщення людей. Будівлі повинні були бути стійкими і побудовані радикально новими способами, а велосипедні доріжки опалювалися б.

Але група активістів та громадських організацій поставилися до ідеї "розумного" кварталу з підозрою. Коли з'ясувалося, що планується розробити набагато більший "розумний" квартал, ніж було спочатку заявлено, з'явилася лобістська група громадян, які виступили проти цих планів. Вони заявили, що не хочуть бути "лабораторними щурами" в цифровому експерименті.

Була створена незалежна комісія для вивчення планів щодо створення "розумного" кварталу. Вона опублікувала звіт, в якому говорилося, що деякі з ідей компанії були "технологіями заради технологій" і потенційно не потрібні. Sidewalk Labs в кінцевому підсумку дали пробне зелене світло, щоб продовжити роботу над проектом, але він був сильно скорочений з 190-акрової до 12-акрової ділянки землі. Також було сказано, що будь-які дані, зібрані з датчиків, повинні стати надбанням громадськості.

Після рішення про згортання проекту Ден Докторофф повідомив у своєму блозі, що фірма продовжує інвестувати в стартапи, що "працюють над усім, від роботизованих меблів до цифрової електрики".

Як повідомляло видання "Коментарі", Google має намір перейменувати Android TV.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!