Головна Новини HI-tech технології Компанія Facebook виплатить значну компенсацію своїм модераторам
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook виплатить значну компенсацію своїм модераторам

Модератори соціальної мережі Facebook зажадали компенсацію за проблеми з психічним здоров'ям

13 травня 2020, 10:44 comments1681
Поділіться публікацією:
Компанія Facebook виплатить значну компенсацію своїм модераторам

Компанія Facebook погодилася виплатити 52 мільйони доларів модераторам контенту в якості компенсації за проблеми з психічним здоров'ям, що виникли на роботі. Угода врегульовує колективний позов, поданий модераторами, про який вперше повідомляв The Verge.

Facebook заявив, що використовує як людей, так і штучний інтелект (ШІ) для виявлення повідомлень, що порушують політику соціальної мережі. Гігант соціальних мереж розширив використання ШІ для видалення шкідливого контенту під час блокування неправдивої інформації про коронавірус.

У 2018 році група американських модераторів, найнятих сторонніми компаніями для перевірки вмісту, подала в суд на Facebook за нездатність створити безпечне робоче середовище. Модератори стверджували, що перегляд насильницьких і графічних зображень — іноді зґвалтувань і самогубств — для соціальної мережі призвів до розвитку у них посттравматичного стресового розладу (ПТСР). Угода, подана до суду в Каліфорнії в п'ятницю, задовольняє цей позов. Очікується, що суддя підпише її пізніше в цьому році.

Угода поширюється на модераторів, які працювали в Каліфорнії, Арізоні, Техасі та Флориді з 2015 року по теперішній час. Кожен модератор, як колишній, так і діючий, отримає мінімум 1000 доларів США, а також додаткові кошти, якщо у них діагностовано ПТСР або пов'язані з ним стани. Близько 11 250 модераторів мають право на компенсацію. Facebook також погодилася випустити нові інструменти, призначені для зменшення впливу перегляду шкідливого контенту.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook видалив 50 млн постів з фейками про коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!