Google почав реформувати свою музичну бібліотеку

Google відмовляється від використання Google Play Music заради розвитку музичного сервісу на YouTube

Компанія Google здійснює один з найважливіших кроків у напрямку остаточного припинення використання Google Play Music на користь нового сервісу YouTube Music. Тепер користувачі можуть перенести всю свою бібліотеку Google Play Music - виконавців, альбоми, пісні, плейлисти, придбану музику, особисті завантаження і рекомендації - в YouTube Music всього декількома натисканнями. Це критично важливе оновлення, якого багато підписників Google Play Music чекали з нетерпінням.

YouTube Music буде єдиним варіантом потокової музики від Google в кінці цього року, коли Google Play Music буде повністю закритий. Google не вказує точно, коли це відбудеться, але повідомляє, що клієнти будуть отримувати безліч попереджень заздалегідь.

Вся передача відбувається у фоновому режимі, і користувачі зможуть продовжувати використовувати музику YouTube як зазвичай, поки вона знаходиться в процесі. Навіть після того, як користувачі перенесли свої плейлисти і завантажили їх на YouTube Music, вони зможуть продовжувати користуватися Google Play Music так само, як і завжди.

YouTube Music була розроблена таким чином, щоб поєднувати краще з потокової передачі музики з усіма музичними відео і живими виступами, які можна знайти тільки на YouTube. В останні місяці Google продовжував покращувати сервіс, інтегруючи більше функцій з Google Play Music - наприклад, "Завантаження" - і додаючи нову вкладку "Досліджувати" в мобільний додаток. У ньому користувачі зможуть знайти нові випуски, кращі треки або плейлист.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google дозволить своїм співробітникам працювати з дому до кінця 2020 року.