Головна Новини HI-tech технології Google звинуватили в незаконному стеженні за європейцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Google звинуватили в незаконному стеженні за європейцями

Група австрійських активістів подала в суд на техногіганта через порушення захисту персональних даних

14 травня 2020, 16:21 comments1822
Поділіться публікацією:
Google звинуватили в незаконному стеженні за європейцями

Компанія Google зіткнулася з проблемою, яка стосується конфіденційності, оскільки вона отримала скаргу на предмет захисту персональних даних. Скарга була подана Максом Шремсом, австрійським активістом конфіденційності, який звинуватив пошукового гіганта в незаконному моніторингу користувачів і передачі "ідентифікаційного номера" різноманітним рекламодавцям.

Шремс подав скаргу в австрійський орган по захисту даних через засновану ним же групу активістів, Noyb. Згідно скарзі, Google відстежував телефони своїх користувачів за унікальним ідентифікатором, який "дозволяє Google і незліченним третім сторонам" відстежувати і контролювати користувачів з ЄС. У скарзі група згадала, що людей треба питати про згоду, перш ніж їх будуть відслідковувати.

Це відповідає суворим правилам захисту даних, введеним Європейським союзом з травня 2018 року. Завдяки цим правилам консультативні органи із захисту даних мають право накладати штрафи, які можуть становити до чотирьох відсотків глобальних річних продажів компанії в разі серйозних порушень. Крім того, активісти звинуватили Google в тому, що він не збирав "дійсну згоду для створення ідентифікатора відстеження, але, схоже, генерує ці ідентифікатори без згоди користувача".

За повідомленнями Nyob, "Android не дозволяє видаляти ідентифікатор відстеження. Це дає можливість користувачам лише створювати новий ідентифікатор відстеження, щоб замінити існуючий ідентифікатор. Це не видаляє дані, які були зібрані раніше, і не зупиняє відстеження в майбутньому". На даний момент Google ще не зробив публічної заяви. Це також відбувається в період кризи, коли різні уряди і приватні компанії працюють над розробкою технологій відстеження, що є ще однією проблемою для регулюючих органів.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google почав реформувати свою музичну бібліотеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!