У Римі тестують шолом з температурним сканером

Нова розробка вчених допоможе швидко і ефективно виявляти людей з температурою

В аеропорту Риму тестують "розумний шолом", який дозволить працівникам сканувати пасажирів і перевіряти наявність у них коронавіруса. Сканер дає можливість працівникові переміщатися по аеропорту і сканувати будь-яку людину в радіусі інфрачервоного випромінювання. Співробітники служби безпеки зможуть сканувати людей, що очікують в аеропорту, і вивозити тих, хто буде небезпечний для оточуючих.

Цей шолом проходить випробування в римському аеропорту Ф'юмічіно в рамках планів щодо забезпечення безпеки пасажирів від коронавіруса в умовах відновлення польотів. Використання такої технології також призначене для того, щоб пасажири відчували себе в безпеці при поверненні на рейси після зняття блокування. Коли співробітник в шоломі дивиться навколо, він бачить інфрачервоне зображення людини, і її температура з'являється в області правого ока. Це дозволяє контролювати аеропорт як зазвичай, використовуючи ліве око.

Рим планує стати першим аеропортом в Європі, який буде використовувати цю технологію для виявлення тих, хто може переносити хворобу. Як і в інших аеропортах, в Римі різко скорочено обслуговування, але влада сподівається, що кількість рейсів збільшиться з наступного місяця.

Як повідомляло видання "Коментарі", Faebook видалив 50 млн постів з фейками про коронавірус.