Головна Новини HI-tech технології Франція посилює правила контролю за шкідливим контентом
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція посилює правила контролю за шкідливим контентом

Контент, який має екстремістський або злочинний вміст, повинен бути видалений впродовж однієї години

15 травня 2020, 10:19 comments1552
Поділіться публікацією:
Франція посилює правила контролю за шкідливим контентом

Згідно з новим законом, прийнятим парламентом Франції, у соціальних мереж та інших веб-сайтів буде всього одна година для видалення образливого контенту. Термін в одну годину застосовується до контенту, який французька влада вважатиме пов'язаним з тероризмом чи сексуальною наругою над дітьми. Бездіяльність може призвести до штрафів у розмірі до 4% від світового доходу — мільярди євро для найбільших онлайн-фірм. Критики вважають, що новий закон може обмежити свободу слова.

Нові правила застосовуються до всіх веб-сайтів, будь то великі чи маленькі. Але є побоювання, що тільки інтернет-гіганти, такі як Facebook і Google, насправді мають ресурси для видалення контенту настільки швидко, наскільки це необхідно. Група по захисту цифрових прав La Quadrature du Net заявила, що вимога про зняття контенту, який поліція вважає "тероризмом" всього за одну годину, нездійсненна. Є також побоювання, що такі технології можуть бути використані проти таких груп, як протестувальники.

"З 2015 року в нас уже був такий закон, який дозволяв поліції вимагати вилучення будь-якого контенту, якщо вони вважають його терористичним... це неодноразово використовувалося у Франції для цензури політичного контенту", — сказав представник La Quadrature du Net.

Нові правила у Франції відображають закон, запропонований на рівні Європейського союзу, де законодавці в минулому році запропонували одну годину для видалення контенту. Але ця пропозиція виявилася суперечливою і в даний час знаходиться в підвішеному стані. Франція висунула свою власну версію закону, незважаючи на побоювання в Європі. Згідно новому французькому закону, контент, визнаний незаконним, але не відноситься до тероризму або сексуального насильства над дітьми, повинен бути видалений впродовж 24 годин з моменту вимоги. Це включає повідомлення, що розпалюють ненависть, насильство, расизм і сексуальні домагання. Неможливість видалити контент може спричинити за собою штраф у розмірі до 1,25 млн євро.

Як повідомляло видання "Коментарі", Франція наклала рекордний штраф на Apple.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!