Головна Новини HI-tech технології Європейський Союз суттєво подовжив режим кіберсанкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейський Союз суттєво подовжив режим кіберсанкцій

Європейський Союз прийняв рішення подовжити заходи безпеки проти зловмисної кібер-активності

15 травня 2020, 17:55 comments1969
Поділіться публікацією:
Європейський Союз суттєво подовжив режим кіберсанкцій

Європейська рада ухвалила рішення продовжити рамки обмежувальних заходів проти кібератак, які загрожують ЄС або його державам-членам ще на один рік до 18 травня 2021 року. Рішення було оголошено в прес-релізі Європейської ради.

Європейський Союз (ЄС), таким чином, збереже свою здатність накладати цільові обмежувальні заходи на осіб чи організації, залучені до кібератаки, які мають значний вплив і являють собою зовнішню загрозу для ЄС або його держав-членів. Обмежувальні заходи можуть застосовуватися у відповідь на кібератаки на треті держави або міжнародні організації, якщо такі заходи вважаються необхідними для досягнення цілей Спільної зовнішньої політики та політики безпеки (CFSP).

Основною метою рішення залишається стримування і реагування на кібер-діяльність, спрямовану проти ЄС або його держав-членів. Обмежувальні заходи включають заборону на в'їзд осіб в ЄС і заморожування активів для фізичних та юридичних осіб. Крім того, фізичним і юридичним особам ЄС забороняється робити засоби доступними для перерахування.

Рішення було прийнято через кілька днів після заяви Європейського Союзу та його держав-членів про зловмисну кібер-активність, яка використовує в своїх цілях пандемію коронавіруса. Цим рішенням декларується рішучість ЄС запобігати, стримувати і реагувати на зловмисну кібер-активність, у тому числі в рамках його більш широкої відповіді на кризу Covid-19.

Як повідомляло видання "Коментарі", Європейський Союз не підтримає санкції проти Huawei.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!