Головна Новини HI-tech технології Компанія Facebook прокладе кабель рекордних розмірів
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Facebook прокладе кабель рекордних розмірів

Інтернет-кабелем, який Facebook прокладе для країн Африки, можна обмотати майже всю Землю

16 травня 2020, 01:15 comments2117
Поділіться публікацією:
Компанія Facebook прокладе кабель рекордних розмірів

Компанія Facebook спільно з телекомунікаційними компаніями будує підводний кабель довжиною 37 000 кілометрів для забезпечення більш швидкого інтернету в 16 країнах Африки. Довжина кабелю — майже рівна окружності Землі — зробить його одним з найбільш довгих у світі, заявив представник компанії.

Прокладання цього кабелю є частиною довгострокової програми Facebook по поширенню своєї платформи соціальних мереж серед молодого населення Африки. Коли кабель буде готовий до використання в 2024 році, він в три рази перевищить пропускну здатність всіх існуючих підводних кабелів, які обслуговують Африку.

"Після завершення цей новий маршрут забезпечить необхідну пропускну здатність, надмірність і надійність Інтернету у всій Африці, доповнить швидко зростаючий попит на пропускну здатність на Близькому Сході і підтримає подальше зростання 4G, 5G та широкосмугового доступу для сотень мільйонів людей", — повідомляється в блозі Facebook.

В плані доступу до Інтернету Африка відстає від решти світу, причому чотири з десяти осіб по всьому континенту мають доступ до мережі. Але континент з населенням 1,3 мільярда осіб представляє величезний потенціал для технологічних фірм і підприємств.

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook виплатить велику компенсацію своїм модераторам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!