Головна Новини HI-tech технології Компанія Sony представила AI-технологію для обробки фотографій
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Sony представила AI-технологію для обробки фотографій

Технологія Sony для обробки фотографій буде заснована на штучному інтелекті

18 травня 2020, 18:26 comments1869
Поділіться публікацією:
Компанія Sony представила AI-технологію для обробки фотографій

Зі зростанням ролі штучного інтелекту в двадцять першому столітті з'явилося безліч додатків — від "розумних" помічників в телефонах до функцій автопілота в автомобілях. Зважаючи на те, що фотографія і звичайна фотозйомка є досить поширеною частиною повсякденного життя людей завдяки появі додатків для соціальних мереж, таких як Instagram і Snapchat, багато компанії помітили можливість, яку штучний інтелект створює в технології сприйняття зображень.

Зовсім недавно компанія Sony розробила датчик зображення, який включає в себе аспекти штучного інтелекту і машинного навчання. Датчик зображення являє собою гібридну технологію, яка об'єднує штучний інтелект в апаратне забезпечення. Ця гібридна технологія об'єднує датчик зображення і логічну мікросхему для вилучення даних з пікселів з датчика і використовує алгоритми машинного навчання для розпізнавання певних об'єктів у зображенні серед багатьох інших застосувань.

Хоча сама технологія не є новою чи революційною, вона ефективно об'єднує процеси, що виконуються процесорами, в одну логічну плату, вбудовану в датчик, яка призначена для точної інформації про точки, витягнуті з пікселів всередині датчика. Це дозволяє швидше обробляти і більш детально визначати зображення. Мікросхема здатна розпізнавати своє оточення і замість того, щоб повідомляти про всі зображення, що містить, наприклад, ключове слово "кішка", вона надасть користувачеві певну кішку і додаткову інформацію про тло, якщо це необхідно.

На даний момент IVS — інтелектуальний датчик зору, який в даний час є прототипом. Однак, оскільки Sony є одним з провідних світових постачальників датчиків зображення, ймовірно, що в найближчому майбутньому в таких смартфонах буде інтегрована технологія такого типу, яка забезпечить нам більш гнучку мобільну взаємодію, поліпшення камери і, найголовніше, функції безпеки та конфіденційності.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект почне стежити за дистанцією між людьми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!