Головна Новини HI-tech технології Компанія Microsoft анонсувала створення суперкомп'ютера
commentss НОВИНИ Всі новини

Компанія Microsoft анонсувала створення суперкомп'ютера

Microsoft сподівається, що її нова розробка опиниться в першій п'ятірці найбільш потужних комп'ютерів

20 травня 2020, 17:32 comments2037
Поділіться публікацією:
Компанія Microsoft анонсувала створення суперкомп'ютера

На конференції розробників Build Microsoft оголосила про те, що об'єдналася зі стартапом OpenAI для створення одного з найшвидших суперкомп'ютерів у світі. Microsoft стверджує, що комп'ютер з 285 000 ядрами увійде в першу п'ятірку рейтингу суперкомп'ютерів TOP500.

Поки що детальнішої інформації ні від Microsoft, ні від OpenAI не надходило. Щоб увійти в п'ятірку суперкомп'ютерів, машина повинна була б досягати понад 23 000 терафлопс в секунду. Варто також відзначити, що машина № 1, заснована на IBM Power System Summit, сягає понад 148 000 терафлопс, тому тут досить великий запас. Незважаючи на те, що Microsoft випустила чотирьохсторінковий прес-реліз про свої ініціативи в області ШІ, вона не розкрила фактичних показників продуктивності майбутнього суперкомп'ютера.

"Комп'ютер підключений до Azure, але є виділеним ресурсом OpenAI. Вони купили цю систему, заплативши як Microsoft, так і іншим постачальникам. Загальна вартість не розголошується", — повідомив представник Microsoft. Після великих інвестицій Microsoft OpenAI зробила Azure своэю хмарою вибору, і цей суперкомп'ютер був розроблений "виключно для OpenAI". OpenAI зробив собі ім'я, навчаючи дуже великі моделі. Це, очевидно, і головна мета цього проекту.

Як повідомляло видання "Коментарі", Sony і Microsoft разом розроблять унікальні камери з технологією AI.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!