Головна Новини HI-tech технології В Данії створять штучні острови для переробки енергії
commentss НОВИНИ Всі новини

В Данії створять штучні острови для переробки енергії

Очікується, що штучні острови будуть використовуватися для виробництва водню

21 травня 2020, 17:43 comments2167
Поділіться публікацією:
В Данії створять штучні острови для переробки енергії

Данія планує побудувати два гігантських "енергетичних острови", які могли б збільшити поточну пропускну здатність вітру в Європі на 54%.

Два острови (один — штучна споруда, а інший — існуючий острів Борнхольм на Балтиці) спочатку "заселені" вітряними турбінами, які додадуть 4 ГВт до відновлюваної потужності країни до 2030 року. Якщо вони будуть працювати на повну потужність, розробка зможе виробляти до 12 ГВт, що також може бути використане для виробництва водню.

Це амбітний проект для скандинавської країни, але він відповідає її загальному ставленню до відновлюваної енергії та клімату. Данія побудувала першу в світі морську вітряну електростанцію в 1991 році і є домом для деяких найбільших у світі вітроенергетичних компаній. Уряд оприлюднив новий кліматичний пакет, метою якого є скорочення викидів країни на 70 відсотків протягом десятиліття.

Виступаючи в Financial Times, міністр клімату Данії Ден Йоргенсон заявив, що, незважаючи на те, що світ відчуває вплив коронавіруса, країна як і раніше прихильна до вирішення проблеми зміни клімату. Він також сказав, що проект — який все ще потребує схвалення парламенту — буде фінансуватися через державно-приватні партнерства, причому приватні інвестиції будуть забезпечувати більшу частину підтримки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Google відмовилася від створення смарт-кварталу в Торонто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!