Головна Новини HI-tech технології Безпілотний електрокорабель моніторить якість води в Пекіні
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпілотний електрокорабель моніторить якість води в Пекіні

Безпілотний електрокорабель здатен діяти самостійно і передавати кілька параметрів якості води

22 травня 2020, 16:15 comments2126
Поділіться публікацією:
Безпілотний електрокорабель моніторить якість води в Пекіні

Безпілотний катер з бездротовою технологією 5G використовується для контролю якості води в пекінському парку. Він курсує у водах парку Бейхай для збору даних про якість води та навколишнє середовище. Про це повідомила газета Beijing Daily.

Човен довжиною 1,2 метра оснащений камерами високої чіткості і датчиком якості води, які можуть передавати дані в реальному часі на платформу моніторингу через мережу 5G. Човном можна керувати дистанційно або подорожувати по заздалегідь заданому маршруту. Він також здатен автоматично уникати перешкод, використовуючи радар.

Після зарядки протягом двох годин безпілотний катер може подорожувати по воді протягом п'яти-шести годин. Він може передавати декілька параметрів якості води, таких як значення pH і каламутність, прямо на платформу моніторингу та оновлення інформації кожні 15 секунд.

H-L5SP0XytvmUVxqFVHwIRIQV.png

Моніторинг води в основному здійснюється для групи дослідників, які збирають зразки води для тестування в лабораторії. Безпілотний катер володіє кращими можливостями моніторингу у важкодоступних місцях і допомагає підвищити його ефективність. Згідно зі звітом, аналогічні безпілотні катери будуть використовуватися в більшій кількості річок і озер в Пекіні.

Як повідомляло видання "Коментарі", влада Сінгапуру використовує робопса для патрулювання парків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!