Головна Новини HI-tech технології Wikipedia створює спеціальний кодекс для боротьби з агресивною поведінкою
commentss НОВИНИ Всі новини

Wikipedia створює спеціальний кодекс для боротьби з агресивною поведінкою

Багато авторів Wikipedia скаржаться на грубе ставлення з боку інших волонтерів

25 травня 2020, 10:55 comments1615
Поділіться публікацією:
Wikipedia створює спеціальний кодекс для боротьби з агресивною поведінкою

Інтернет-енциклопедія Wikipedia розробить новий кодекс поведінки, щоб боротися з проявами "токсичного поведінки". Фонд Вікімедіа, організація, яка керує сайтом, проголосувала за нові заходи, які будуть здійснені до кінця року.

Wikipedia пишеться і оновлюється добровольцями. Багато волонтерів, які пишуть тексти для Wikipedia скаржилися на жорстоке поводження та переслідування з боку інших редакторів. Рада піклувальників Вікімедіа заявила, що підтримка ввічливості є основною цінністю енциклопедії.

"Ми повинні працювати разом, щоб створити безпечну, інклюзивну культуру, де всі відчувають себе бажаними, розуміють, що їх внесок цінується і що їх перспективи важливі. Наша мета — знання всього світу, і це важливий крок в нашій подорожі", — сказала Кетрін Махер, виконавчий директор Фонду Вікімедіа.

Обов'язковий кодекс поведінки фонду для членів буде включати заборону або обмеження доступу, якщо волонтери будуть проявляти агресію. Розробка нового кодексу поведінки буде проходити в два етапи. Перший буде включати налаштування політик для особистих і віртуальних подій, а також політик для технічних просторів, включаючи чати та інші проекти Вікімедіа. Він повинен бути ратифікований Радою до 30 серпня. Другий етап, що передбачає правозастосування у разі порушення правил, буде затверджений до кінця року у відповідності з планом правління.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучний інтелект буде редагувати статті на Wikipedia.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!