Amazon розгорне мережу власних сонячних електростанцій

Технологічний гігант Amazon створить п'ять сонячних електростанцій на трьох континентах

Технологічний гігант Amazon оголосив про початок робіт по створенню свого першого об'єкта з переробки сонячної енергії в Китаї. Це один з п'яти проектів у галузі відновлюваних джерел енергії, які компанія планує заснувати по всьому світу.

Інші об'єкти будуть побудовані в Австралії та США в рамках угоди Amazon Climate Pledge, що до 2030 року має бути на 100% поновлюваним джерелом енергії. Сонячні проекти послужать основою для виконання операцій Amazon і енергоємних хмарних бізнесів.

Китайський об'єкт буде представляти собою сонячний проект потужністю 100 мегават в Шаньдуні, який буде генерувати 128 000 мегават-годин електроенергії в рік. Об'єкт в Австралії буде схожий на той, що в Шаньдуні. В США Amazon будує нові сонячні електростанції у Вірджинії і Огайо.

Amazon має 31 поновлюване джерело енергії і використовує енергію від сонячних батарей на дахах 60 центрів по всьому світу. Незважаючи на ці зусилля, група співробітників-активістів в Amazon та інші захисники навколишнього середовища чинять тиск на компанію з метою прийняття більш масштабних програм сталого розвитку. Зокрема, активісти хочуть, щоб Amazon розірвала зв'язки з компаніями, що працюють на викопному паливі, які користуються послугами технологічного гіганта.

Як повідомляло видання "Коментарі", Amazon представить власний геройський шутер.