Головна Новини HI-tech технології Американським дронам дозволили перельоти на рекордно велику відстань
commentss НОВИНИ Всі новини

Американським дронам дозволили перельоти на рекордно велику відстань

Вперше на території США дрон вилетить за межі прямої видимості оператора

28 травня 2020, 10:46 comments1802
Поділіться публікацією:
Американським дронам дозволили перельоти на рекордно велику відстань

Дрон фірми Zipline отримав дозвіл на постачання медикаментів і засобів індивідуального захисту в лікарні в Північній Кароліні. Фірмі буде дозволено використовувати безпілотники на двох зазначених маршрутах після того, як Федеральне авіаційне управління надало їй надзвичайний дозвіл.

Це перший раз, коли FAA дозволив поставки з допомогою безпілотників за межами прямої видимості на території США. Експерт з робототехніки професор Ноел Шаркі впевнений, що пандемія може допомогти послабити деякі правила польоту дронів. Компанія Zipline, яка веде переговори з FAA, хоче розширити свою діяльність до інших лікарень і, в кінцевому підсумку, запропонувати доставку в домівки людей. Вона отримала дозвіл на два маршрути, які включають в себе польоти до 48 км.

uW70kirbaqeviWOEFat3BQ4-5.jpg

Безпілотники будуть запускатися з найближчого центру контролю за польотами і скидати коробку з медичними товарами на парашуті в призначені місця. Безпілотники можуть перевозити майже 1,8 кг вантажу і літати зі швидкістю до 130 кілометрів на годину навіть в дощ або вітер. Виконавчий директор Zipline Келлер Рінаудо сказав, що він сподівається, що приклад Північної Кароліни може "надати решті частини країни план" для майбутніх поставок у сфері охорони здоров'я.

Це вже не перший раз, коли дрони активно використовуються для доставки ліків. Безпілотник Windracers Ultra з нерухомим крилом доставляв ЗІЗ з Хемпшира на острів Уайт — 10-хвилинна подорож, а в Ірландії компанія Manna Aero співпрацює з органами охорони здоров'я для доставки рецептів та інших предметів першої необхідності в невеликий сільський містечко.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська компанія створила дрон з унікальною технологією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!