Головна Новини Дозвілля книги Знаходимо час для читання книг: 5 простих правил
commentss НОВИНИ Всі новини

Знаходимо час для читання книг: 5 простих правил

Читаючих людей з кожним роком стає все менше

15 серпня 2019, 15:10 comments6683
Поділіться публікацією:
Знаходимо час для читання книг: 5 простих правил

В останнім часом інтернет і соціальні мережі почали забирати все більше нашого часу, і звичка читати у вільний час часто стала відсуватися на другий план навіть у тих, хто із задоволенням поринає в улюблену книжку. Як це виправити?

Беріть більше книг, ніж можете прочитати

Якщо ви звикли позичати книги в бібліотеці, беріть більше книг, ніж, як вам здається, ви зможете прочитати. Сама наявність в будинку великої кількості книг, які вам потрібно повернути, може підштовхнути читати більше. Якщо ж ви віддаєте перевагу електронним книгам, завантажте собі якомога більше різних книг, щоб завжди під рукою був великий вибір літератури.

Ставте собі мету кожен раз, коли беретеся за читання

Якщо ви не звикли читати текст великими уривками, то спробуйте щоразу ставити собі мету — наприклад, пообіцяйте собі прочитати мінімум 50 сторінок за раз або дочитати главу до кінця, перш ніж відкласти читання. Кожен раз трохи підвищуйте свою планку. Читаючи на кілька сторінок більше кожен день, сумарно ви прочитаєте більше книг за весь рік.

Читайте зі всіх своїх мобільних пристроїв

Якщо ви читаєте в електронному форматі, встановіть програму для книг на всі мобільні пристрої, якими користуєтеся, і синхронізуйте свою електронну бібліотеку. Так ви зможете продовжувати читати де завгодно, наприклад, з телефону в черзі в банк, коли у вас немає з собою електронної книги. Читаючи одну-дві сторінки, коли у вас видалася вільна хвилинка, можна непомітно просуватися на 10-20 додаткових сторінок вперед кожен день.

Читайте перед сном

Доведено, що читання художніх або приємних нехудожніх творів — відмінний спосіб розслабитися перед сном. Ви також можете взяти за звичку читати кілька сторінок насамперед з ранку або читати по одній главі на перерві після обіду.

Приєднайтесь до спільноти

Знайдіть людей серед знайомих або в інтернеті, які читаю ту ж книгу, що і ви. Підтримуйте з ними зв'язок і діліться враженнями про прочитане по мірі того, як ви просуваєтеся вперед. Так у вас з'явиться додаткова мотивація швидше прочитати наступний розділ, щоб не пропустити його обговорення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які книги потрібно читати для мотивації і саморозвитку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!