Головна Новини Дозвілля книги Названі найпопулярніші книги десятиліття
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі найпопулярніші книги десятиліття

Лідируючі позиції зайняли книги Е. Л. Джеймс

3 січня 2020, 03:00 comments2263
Поділіться публікацією:
Названі найпопулярніші книги десятиліття

Американська аналітична компанія NPD Group з'ясувала, які книги були найпопулярнішими за минуле десятиліття.

Виявилося, що трійку лідерів зайняли книги однієї письменниці — Еріки Джеймс, яка випустила еротичний роман "П'ятдесят відтінків сірого". Перша частина відразу ж стала бестселером в США і Великобританії, а всього було продано понад 15 млн примірників. На другому місці виявилася наступна частина роману "На п'ятдесят відтінків темніше" з тиражем в понад 10 млн примірників. І третє місце дісталося заключній частині творіння під назвою "П'ятдесят відтінків свободи", яка розійшлася тиражем більш ніж в 9 млн. примірників.

До речі, в 2015 році вийшла перша голівудська екранізація еротичного роману, яка зібрала в світовому прокаті понад 570 млн доларів. У 2017 вийшла друга частина фільму і в 2018 завершальна частина трилогії.

На четвертому місці в списку виявилася книга "Голодні ігри", автором якої є американська письменниця Сьюзен Коллінз. Далі в списку йде роман "Прислуга", що належить Кетрін Стокетт.

Також в список найпопулярніших книг десятиліття увійшли: "Дівчина в поїзді", Пола Хокінс; "Загублена", Гілліан Флінн; "Винні зірки", Джон Грін; "Дівчина з татуюванням дракона", Стіг Ларссон; "Дивергент", Вероніка Рот.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що мати "Гаррі Поттера" стала найдорожчим письменником за версією Forbes.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!