Головна Новини Дозвілля книги П'ять різдвяних книг, обов'язкових до прочитання
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять різдвяних книг, обов'язкових до прочитання

Книги з неймовірно святковою атмосферою, щоб свято стало трішки ближче

5 січня 2020, 16:30 comments2837
Поділіться публікацією:
П'ять різдвяних книг, обов'язкових до прочитання

Переддень Різдва — відмінний привід знову поринути у святковий настрій. Тому сьогодні ми радимо хоч на час відключити Wi-Fi, взяти в руки книгу і зануритися в ці зворушливі й чарівні різдвяні історії.

"Різдвяні історії" Чарльз Діккенс

Якщо і існує книга, яка втілює в собі той самий горезвісний дух Різдва і є літературним еквівалентом усіх класичних новорічних екранізацій, то це, безсумнівно, "Різдвяні історії" Діккенса, які створені для того, щоб їх не читати, а перечитувати. У будь-якій невизначеній ситуації, коли вам не завадило б поглянути на своє життя з боку, один з головних героїв роману, скнара Скрудж, неодмінно вам в цьому допоможе. Ця книга, як новорічна гірлянда, зібрана із різних сюжетів-вогників, з'єднаних спільною ниткою. І кожен з цих вогників приховує в собі то щасливі, то сумні, то дивовижні, то чарівні історії з обов'язковою винесеною істиною і атмосферною атрибутикою: домашнє вогнище, тепло каміна, закипаючий на плиті чайник, дзвін церковних дзвонів, затишні занавісочки, навіть привиди в цих умовах здаються аж надто рідними і домашніми.

"Спогади про одне Різдво" Трумен Капоте

В арсеналі самого богемного автора-прозаїка минулого століття поряд з гучними романами "Сніданок у Тіффані" і "Холоднокровне вбивство" загубилась розповідь про Різдво, абсолютно не схожа на всі інші творіння ексцентричного письменника. Це розповідь-спогада про дружбу семирічного хлопчика і старої бабусі, яка не маючи копійки за душею, зуміла подарувати дитині найяскравіші моменти дитинства, показавши йому щастя, яке криється в деталях, що не потребують великих затрат: власноруч випечені пироги, що розсилаються поштою, купівля пеканових горіхів, походи в кіно по суботах, паперові змії в подарунок і особливе їх спільне Різдво, яке стане у житті літньої подружки останнім, а в житті хлопчика – початком іншого, дорослого життя.

"Різдвяні туфлі" Донна Ванлір

Ця компактна книга відніме у вас усього години дві – три з життя, але післясмак залишить надовго. Наївна, передбачувана та навіть банальна, але від цього не менш зворушлива історія про те, як пара туфель, куплених в супермаркеті, може вплинути на чиєсь життя. Книга, яка обов'язково залоскоче сльозами ніс навіть у тих, хто не звик ридати над літературою. Сюжет книги випадково переплітає два життя в різдвяний вечір – восьмирічного хлопчика Натана, у якого помирає мама, і успішного юриста Роберта, кар'єра якого майже зруйнувала його сім'ю. Не важко здогадатися, чим закінчиться ця книга, тим не менш, навіть передбачаючи фінал, її варто прочитати, як нагадування собі про те, які пріоритети справді в житті важливі. І не тільки на свята.

"Напередодні Різдва" Розамунда Пілчер

У цьому романі доля закидає в будиночок на північ Шотландії п'ятеро героїв — малознайомих і не дуже щасливих людей, абияк пов'язаних узами спорідненості. Літня і трохи примхлива актриса, вдівець-органіст, дівчинка-підліток, 30-річна кар'єристка і ще один серйозний джентльмен. Кожен з них пережив власну драму і щоб не залишитися зовсім самотнім напередодні Різдва, вони відправляються в гості майже до чужих людей, з якими кожен з них знайшов щось спільне – будівництво нового життя на уламках старого. У цьому, здається, відірваному від усього світу будиночку, немає місця хорошому і поганому, поразкам і звершенням. Є просто життя в її неспішному ритмі, де так чи інакше неможливо зійти з дистанції, потрібно рухатися далі. Саме цим життєстверджуючим духом і оптимізмом ця сентиментальна історія отримала статус книги для читання в пледі і з кухлем гарячого чаю.

"Найдурніший янгол. Зворушлива казка про різдвяний кошмар" Крістофер Мур

Для тих, хто вивчив напам'ять усі казки ще в дитинстві і в дорослому житті не любить витрачати час на банальні й затерті історії, Крістофер Мур написав свій варіант сюжету про різдвяне диво. Тут занадто багато чорного гумору, ненормативної лексики і відвертих сцен. Тут Санту пришибают лопатою, балом правлять обкурений коп і його божевільна дружина, яка уявляє себе амазонкою, а янгол, посланий врятувати Різдво в цьому лігві свавільників, виявляється настільки аутично-тупуватим, що шалене свято набирає ще більших обертів з ще вищим градусом спиртного. У якийсь момент написане може здатися абсолютною нісенітницею, але настільки чарівною, що у вас не буде сил відірватися від книги навіть в найпохабніших її місцях. Якщо ви, звичайно, не ханжа і дружите з почуттям гумору. Загалом, ця книга для тих, хто в Новий рік любить переглядати не "Один вдома" або "Відпустка по обміну", а "Поганого Санти" з вічно п'яним Біллі Бобом Торнтоном у головній ролі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Україні лише половина громадян читають книги.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!