Педіатри розповіли, чому для дитини важливий денний сон

Для багатьох батьків питання денного сну виявляється проблемним

Денний сон – це фізіологічна потреба дитини, необхідна для його нормального розвитку. Діти у віці одного року зазвичай сплять вдень не менше двох разів. Чому це так важливо?

Оптимальна тривалість сну для дорослої людини – вісім годин. Звичайно, ці показники можуть бути індивідуальні для кожної людини.

Дитина, в залежності від віку, потребує більшу кількість сну. Так як його організм росте і розвивається, на це він витрачає дуже багато ментальних і енергетичних сил. Якщо дитина спить мало, то організм розвивається гірше.

Деякі батьки вважають, що денний сон не настільки важливий, якщо дитина сама не проситься в ліжко. Але дитина не знає, що його організм потребує великої кількості сну. Помітити "дзвіночки" втоми ви можете спостерігаючи за поведінкою малюка: він стає примхливим, дратівливим, у нього поганий настрій.

Неврологи рекомендують укладати дитину на денний сон аж до 6-8 років. Дітям краще лягати в денний сон не пізніше шести вечора. Але що робити, якщо дитина навідріз відмовляється спати вдень? Ідіть на хитрість. Полежіть, почитайте книжки, а за годину до сну відкладіть всі активні ігри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як розвинути у дитини логічне мислення.