Головна Новини Дозвілля діти Педіатри розповіли, чому для дитини важливий денний сон
commentss НОВИНИ Всі новини

Педіатри розповіли, чому для дитини важливий денний сон

Для багатьох батьків питання денного сну виявляється проблемним

12 вересня 2019, 10:35 comments1948
Поділіться публікацією:
Педіатри розповіли, чому для дитини важливий денний сон

Денний сон – це фізіологічна потреба дитини, необхідна для його нормального розвитку. Діти у віці одного року зазвичай сплять вдень не менше двох разів. Чому це так важливо?

Оптимальна тривалість сну для дорослої людини – вісім годин. Звичайно, ці показники можуть бути індивідуальні для кожної людини.

Дитина, в залежності від віку, потребує більшу кількість сну. Так як його організм росте і розвивається, на це він витрачає дуже багато ментальних і енергетичних сил. Якщо дитина спить мало, то організм розвивається гірше.

Деякі батьки вважають, що денний сон не настільки важливий, якщо дитина сама не проситься в ліжко. Але дитина не знає, що його організм потребує великої кількості сну. Помітити "дзвіночки" втоми ви можете спостерігаючи за поведінкою малюка: він стає примхливим, дратівливим, у нього поганий настрій.

Неврологи рекомендують укладати дитину на денний сон аж до 6-8 років. Дітям краще лягати в денний сон не пізніше шести вечора. Але що робити, якщо дитина навідріз відмовляється спати вдень? Ідіть на хитрість. Полежіть, почитайте книжки, а за годину до сну відкладіть всі активні ігри.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як розвинути у дитини логічне мислення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!