Поки мама зайнята: сім способів зайняти дитину вдома

Діти за своєю природою дуже енергійні та допитливі

Напевно, кожному з батьків знайома ситуація, коли чадо наполегливо вимагає уваги, але справ так багато, що необхідно скоріше чимось зайняти дитину, щоб виділити час на себе. Ось для таких екстрених випадків і стане в нагоді список розваг для дітей.

- Будівництво шатра. Це може надовго захопити дитину і доставити йому справжнє задоволення від процесу. На спорудження шатра необхідно дати всі подушки, покривала, ковдру, стільці та інші речі, які можуть стати в нагоді. Покладіть всередину його будиночка м'які іграшки, зробіть затишну атмосферу, нехай малюк всередині шатра влаштує невеликий пікнік.

- Діти дуже люблять розмальовувати малюнки яскравими кольорами, це заняття викличе не тільки радісні емоції, а ще принесе користь для розвитку малюка. Батькам необхідно правильно організувати робоче місце, щоб не витрачати потім весь вечір на прибирання. Попросіть дитину вам щось намалювати, нехай він вголос називає кольори, які буде використовувати, таким чином він буде запам'ятовувати їх назви.

- Самий легкий і ефективний спосіб зайняти малюка – включити йому мультики. За таким заняттям він готовий пропустити обід, прогулянку і все інше, тому мають бути певні обмеження на перегляд, наприклад, не більше 20 хвилин. Дитина із задоволенням побуде наодинці з улюбленими мультяшними героями, поки батьки відпочивають або зайняті своїми справами.

- Дитина не страждає дефіцитом іграшок, у наш час їх більше, ніж достатньо, тому більшу частину мама ховає в тумбочку або на антресолі. Можна дістати іграшки, якими малюк давно не грався, інтерес до них такий, неначе їх тільки що придбали в магазині.

- Для розвитку у дитини фантазії та уяви можна купити пластилін або солене тісто. Діти можуть ліпити з нього різних звірів, створювати цікаві композиції, які можна потім буде висушити і залишити на пам'ять.

- Улюблені казки. Можна купити аудіокнигу для дитини і закачати її улюблені казки, це допоможе прищепити любов до книг, поповнити словниковий запас та розширити кругозір. Поки малюк захоплено слухатиме казки та оповідання, мама зможе зайнятися своїми справами.

- Вироби. Це також дуже простий спосіб зайняти дитину на тривалий час, він підійде для більш старших дітей. Необов'язково давати якесь певне завдання, можна вирізати з кольорового паперу кілька різних фігурок (смужки, ромби, трикутники, квадрати) нехай дитина підключає свою фантазію і сама вирішує, що їй зробити.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як розвинути у дитини логічне мислення.