Як створити розвивальне середовище для малюка

Розвивальне середовище повинно постійно змінюватися

Все, що оточує дитину з перших днів життя впливає на її розвиток. З кожним місяцем її інтерес буде тільки збільшуватися, тому важливо грамотно і правильно організувати особистий простір малюка.

При створенні розвивального середовища в дитячій кімнаті необхідно, перш за все, приділити увагу безпеці. Предмети та іграшки не повинні бути крихкими, з гострими краями, з погано прикріпленими деталями, а бути максимально безпечними для дитини. У дитячій кімнаті завжди повинна бути чистота, тому приберіть з шафок і тумбочок всі предмети, які можуть завдати шкоди дитині. Можна поставити спеціальні захисні пристосування на розетки, двері та вікна.

У віці 6-12 місяців, коли дитина стає більш активноюим, їй цікаві різні кнопочки, отвори, вміст тумбочок і багато іншого. Варто дати їй свободу дій для вивчення простору будинку, щоб дитина переросла цю потребу, необхідно її задовольнити. Але це не означає, що дитині можна все дозволяти, за нею потрібно постійно наглядати і забороняти вчиняти дії, які можуть нашкодити.

Іграшки дитини мають відповідати її віку і бути різноманітними. Дітям на перший час підійдуть іграшки, з якими можна придумати безліч ігор (кубики, пірамідки, різні пищалки, музичні іграшки, сортер, телефонний диск).

Пам'ятайте, що насичене розвиваюче середовище допомагає дитині підігрівати інтерес до нових знань, навичок, вчить самостійності та впевненості.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які фрази батьків можуть травмувати психіку дитини.