Головна Новини Дозвілля діти Як обрати пізнавальний мультфільм для дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Як обрати пізнавальний мультфільм для дитини

Сюжети мультфільмів повинні бути повчальними

13 січня 2020, 12:40 comments2273
Поділіться публікацією:
Як обрати пізнавальний мультфільм для дитини

Як не крути, але важливу роль у розвитку дитини займають мультфільми. Діти копіюють усе, що бачать, переймають певні варіанти поведінки, вчаться на прикладі улюбленого героя. Але тут перед батьками постає проблема: як вибрати правильний мультик для малюка?

Психологи рекомендують включати дітям мультфільми не раніше 3-х років. При чому сюжети повинні бути повчальними: розповідати про правила хорошої поведінки, знайомити з навколишнім світом. Основний посил мультфільму повинен нести добрі, вічні цінності, не допускаючи насильства ні фізичного, ні морального. Як же вибрати підходящий мультфільм?

- Анімація повинна бути доброю. Поведінка і вчинки головних героїв повинні підкреслювати принципи підтримки, розуміння, співчуття та допомоги;

- Мультфільм повинен мати повчальний сюжет. Кожен мультфільм повинен нести корисну думку або висновок. Дитина повинна винести після перегляду для себе щось нове та інформативне;

- Він повинен бути логічним. Для дітей до 6-ти років підбирайте прості мультфільми з лінійно розвиваючими подіями. Якщо це мультсеріал, то кожна серія повинна сприйматися окремо від інших.

Постарайтеся знайти для дитини не тільки корисну, але і цікаву анімацію. Варто уникати занадто яскравих кольорів, напруженої музики, складного сюжету – нехай малюк отримує задоволення від перегляду. 

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фрази не можна говорити дітям.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!