Головна Новини Дозвілля діти Як повинні діяти батьки, що діти їх слухали
commentss НОВИНИ Всі новини

Як повинні діяти батьки, що діти їх слухали

Немає ані ідеальних батьків, ані ідеальних дітей

20 січня 2020, 14:00 comments1448
Поділіться публікацією:
Як повинні діяти батьки, що діти їх слухали

Мабуть, усі батьки мріють про слухняну дитину, але не всі знають, що для цього необхідно зробити. Психологи пояснили, як правильно взаємодіяти з дітьми, що вони не вередували.

Стежте за своїм тоном

Зверніть увагу на те, який тон ви використовуєте в розмові з дитиною. Постарайтеся не реагувати на його непослух криками і погрозами, вони викликають у дитини страх. Іноді гнівний і різкий тон може викликати у дитини агресію і ще більше капризів. Діти схильні слухатися батьків, коли відчувають їх турботу і позитивний настрій.

Використовуйте позитивне заохочення

Фахівці радять батькам не кричати на дітей, коли ті їх не слухають. Краще кожен раз за хорошу поведінку хвалити малюка, показуючи наскільки ви його любите і цінуєте. Позитивні заохочення допоможуть дитині контролювати свої емоції і невдоволення.

Подавайте приклад

Діти дуже уважно спостерігають за дорослими, намагаючись копіювати їх слова, емоції та поведінку. Не дивуйтеся тому, що дитина ігнорує ваші слова, якщо кожен раз ви ігноруєте її прохання або бажання. Сучасні батьки бувають настільки зайняті, що не приділяють належної уваги дітям, а такі здавалося б дрібниці впливають на подальшу поведінку дитини.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фрази краще не говорити дитині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!