Головна Новини Дозвілля діти Що робити батькам, якщо дитина скаржиться, що їй нудно
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити батькам, якщо дитина скаржиться, що їй нудно

Всі діти періодично починають скаржитися на нудьгу

1 квітня 2020, 17:45 comments2194
Поділіться публікацією:
Що робити батькам, якщо дитина скаржиться, що їй нудно

Через карантин, діти разом з батьками повинні сидіти вдома. А дитині набагато складніше проводити будні в "чотирьох стінах", ніж дорослим. Книги, ігри та іграшки відволікають лише ненадовго, і малюк знову приходить до батьків з фразою "мені нудно". Як же бути?

Запропонуйте свою увагу

Якщо дитина приходить до вас і скаржиться, що їй нудно, то, можливо, в першу чергу, вона хоче отримати вашу увагу. Запропонуйте їй спільне проведення часу, наприклад, почитайте книжку, займіться творчістю, подивіться мультфільм або разом пограйте в настільну гру.

Вислухайте дитину

Не ігноруйте ниття малюка, а постарайтеся його вислухати. Може він чимось засмучений, адже за його нудьгою можуть ховатися якісь прикрощі. Розкажіть дитині, як ви справляєтеся з нудьгою.

Реагуйте на сигнали

Як правило, діти дуже енергійні і рухливі, якщо ваша дитина нудьгує і нічого не хоче робити — варто з'ясувати причину. Може, в неї щось болить чи вона чимось сильно засмучена. Допоможіть малюку впоратися зі своїми почуттями.

Дотримуйтеся режиму

День дитини необхідно правильно розпланувати, а не пускати на самоплив. Якщо у неї буде певний режим, де вона вчиться, грає, займається фізичною активністю, спілкується з однолітками — тоді їй нудьгувати не доведеться.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі не можна забороняти дитині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!