Головна Новини Дозвілля діти Скільки часу дитині можна проводити з гаджетами
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки часу дитині можна проводити з гаджетами

Діти ще з малих років активно освоюють гаджети

21 квітня 2020, 18:45 comments1886
Поділіться публікацією:
Скільки часу дитині можна проводити з гаджетами

Сучасне суспільство важко уявити без інформаційних технологій. Навіть діти піддаються його впливу і проводять багато часу за екранами планшетів і телефонів. Але психологи твердять, що це дуже шкодить їх розвитку, тому час, проведений за гаджетом слід обмежувати.

Останні дослідження доводять, що електронні іграшки викликають затримку розвитку у дитини. Як наслідок, їй складніше адаптуватися до школи і серед однокласників. Адже гаджети заважають розвитку комунікативних навичок: замість того, щоб спілкуватися з батьками і однолітками, вони йдуть у віртуальну реальність, а потім зазнають труднощів при спілкуванні наживо.

В ідеалі молодші школярі (до 10-11 років) повинні користуватися електронними пристроями не більше 60 хвилин в день. Але, як показує практика, в еру інформаційних технологій і особистих смартфонів, настільки урізати час використання гаджета неможливо, не зіпсувавши стосунки з дитиною. З чого починати контроль?

Зверніть увагу на звички в сім'ї, якщо, наприклад, під час вечері батьки дозволяють собі дивитися в смартфони і не розмовляти один з одним, то дитина, природно, почне брати з них приклад.

Відразу відбирати у малюка смартфон не варто, краще постарайтеся зайняти його чимось іншим. Коли бачите, що дитина сидить у телефоні, покличте її пограти. Якщо батьки запропонують допомогу і компанію – дитина зрадіє.

Перш ніж віддавати або дарувати чаду смартфон/планшет, скористайтесь існуючими додатками і опціями для батьківського контролю. Можна з легкістю заблокувати дорослий контент в Інтернеті і поставити блокування на небажані сайти. Крім того, як стверджують психологи, важливо пояснювати дитині принцип інтернет-безпеки – анонімність.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені показали, як виглядає мозок дитини під час читання книг і ігор на планшеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!