Головна Новини Дозвілля дизайн та інтер'єр Колір в інтер'єрі дитячої кімнати і його вплив на дитину
commentss НОВИНИ Всі новини

Колір в інтер'єрі дитячої кімнати і його вплив на дитину

Важливо враховувати стать, вік дитини і його особисті вподобання

15 жовтня 2019, 15:40 comments10744
Поділіться публікацією:
Колір в інтер'єрі дитячої кімнати і його вплив на дитину

Всі батьки намагаються створити для своєї дитини оптимальні умови життя. І найперше, що роблять для малюка – це підготовку дитячої кімнати.

Правильно підібрані кольори, які доповнюють один одного сприяють гармонійному розвитку дитини без психологічного дискомфорту. Отже, як кольори в інтер'єрі можуть впливати на емоційний стан малюка?

Червоний

Якщо дитина малорухома і схильна до меланхолії, то червоний колір буде сприяти активності і бадьорості малюка. Однак використання такого яскравого кольору має бути помірним і обов'язково супроводжуватися пом'якшуючими його кольорами, оскільки надлишок червоного не дає зосередитися, заважає відпочинку і здатний викликати агресію.

Помаранчевий

Цей колір буде мотивувати дитину до дії. Оранжевий позитивно позначається на творчості, активності, а також сприяє гарному апетиту і травленню. Він має позитивний вплив на імунну систему (у багатьох дитячих лікарнях стіни пофарбовані саме в цей колір).

Жовтий

Теплі відтінки жовтого позитивно позначаються на розумовій та творчій діяльності дитини, підвищують настрій і розвивають інтуїцію. Але від його надлишку зір дитини швидко втомлюється, тому уникайте його у великих кількостях.

Зелений

Цей колір володіє заспокійливим ефектом, допомагає зняти втому, подолати стрес, а також контролювати емоції. Саме тому такий колір більше підходить для гіперактивних або агресивних дітей, яким потрібно розслабитися, уявити себе на природі. Однак, велика кількість зеленого в кімнаті сприяє появі у дитини поганого самопочуття, а за деякими припущеннями — самозакоханості.

Синій

Всі відтінки синього здатні знімати м'язове перенапруження, ефективно боротися з безсонням і налаштовувати на спокійний лад. Синій допомагає розвивати уяву і стимулює до пізнання нової інформації. Але не перестарайтеся з кольором, адже у великих кількостях він може викликати нудьгу, депресію і знизити апетит.

Фіолетовий

Це колір, який допоможе малюкові розвивати фантазію, уяву, а також мислення і пам'ять. Крім цього, фіолетовий допомагає налаштуватися на сон, знімає втому і розслабляє. Але в дитячій кімнаті не варто зловживати кольорами, так як він здатний розсіювати увагу і викликати почуття самотності.

Рожевий

Це один із найпопулярніших кольорів, які використовують для облаштування кімнати для дівчаток. Рожевий допомагає заспокоїтися, знімає напругу і підвищує настрій. У кімнаті такого кольору дівчинка буде почувати себе справжньою принцесою, що допоможе підвищити її самооцінку та впевненість у собі. Проте, психологи рекомендують додати до рожевого ще інші кольори, щоб зробити красивий контраст.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які речі краще не розміщати в спальній кімнаті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!