Головна Новини Дозвілля дизайн та інтер'єр Медики назвали рослини, які очищають повітря в будинку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали рослини, які очищають повітря в будинку

Кожна рослина володіє своєю особливою енергетикою

24 жовтня 2019, 12:45 comments7291
Поділіться публікацією:
Медики назвали рослини, які очищають повітря в будинку

Простий і ефективний спосіб поліпшити домашню екологію — завести кімнатні квіти і чагарники. Багато рослин вміють збирати пил, сліди задимлення і важкі з'єднання, які небезпечні для здоров'я. І так, які квіти варто посадити вдома?

Сансевієрія

picture

Ця кімнатна рослина володіє дивовижними властивостями, вона здатна поглинати оксиди азоту, а також формальдегіди, які є потужним консервантом. Це органічна сполука часто використовується в промисловості, особливо при виробництві меблів, оздоблювальних матеріалів і предметів повсякденного вжитку (іграшок, техніки тощо). Пари формальдегіду негативно впливають на здоров'я людини, викликаючи головні болі, сонливість, млявість, порушення сну. Щоб уберегти себе від таких хімічних сполук варто і завести сансевієрію. НАСА навіть включило її в список найкращих рослин, який ефективно очищають повітря в квартирі, тому їх краще ставити біля меблів або на вікно, що виходить на проїжджу частину. Крім цього, сансевієрія володіє антибактеріальним ефектом і може знезаражувати приміщення.

Саму рослину ще називають "тещин язик", вона не вибаглива у догляді, любить тепло, тому температура в кімнаті не повинна опускатися нижче 15 градусів. Поливати її варто 1-2 рази в тиждень.

Драцена

picture

Ці екзотичні квіти добре очищають повітря від таких сполук, як толуол, бензол, формальдегід і трихлоретилен, пари яких можуть виділятися з пластмаси, гуми, лакофарбових матеріалів та меблів. Саме тому драцену краще всього поставити в приміщенні, де нещодавно проходили ремонтні роботи. Рослина швидко очистить кімнату від шкідливих токсинів і випарів, що негативно впливають на стан організму.

Драцена є екзотичною і, отже, теплолюбною рослиною. Цілий рік температура в будинку, де стоїть рослина повинна підтримуватися +19... +25ºC. Такі квіти погано переносять засуху і підвищену вологість, їх треба поливати часто, але в міру, щоб грунт у горщику був злегка вологим.

Спатифіллум

picture

Ці красиві та ніжні квітки не тільки прикрашають інтер'єр, але і володіють дивовижною здатністю очищати повітря від токсичних речовин. Вони поглинають спори цвілі і шкідливе випромінювання від електронних пристроїв. В процесі фотосинтезу спатифіллум забирає і розщеплює шкідливі речовини з навколишнього середовища, зволожує повітря і перетворює вуглекислий газ на кисень. Рослина здатна поглинати такі небезпечні сполуки, як формальдегід, бензол, ксилол та трихлорэтен, які випаровуються з поверхонь лакованих меблів і панелей ДСП.

Квіти не вибагливі у догляді, люблять високу вологість, тому листочки варто час від часу обприскувати водою. Спатифіллум любить розсіяне світло, тому для нього треба вибрати правильне місце в будинку. Полив рослини залежить від пори року, влітку повинен бути рясний, взимку – помірний.

Фікус

Coo3XMhEDwfKsr_NViBL8BF0f.jpg

Ця рослина одна з найбільш ефективних в очищенні повітря від токсинів — аміаку, формальдегіду, бензолу та інших. Його листя навіть пил притягують до себе. Фікус виробляє багато кисню і знезаражує повітря в приміщенні від різних бактерій та інфекцій. Рослина стане прекрасним доповненням до вашого інтер'єру, краще всього його ставити на кухні або в кімнатах, вікна яких виходять на жваві вулиці. У спальні фікус краще не ставити, незважаючи на те, що він сприятливо впливає на нервову систему, у нічний час рослина поглинає кисень, а вдень знову його виробляє.

Фікус також не вимагає особливого догляду, важливо лише, щоб квіти в міру поливали 1-2 рази в тиждень. Температура повітря в кімнаті повинна бути помірною, десь +22... +25 градусів, тому що через швидкі перепади фікус буде втрачати свої листочки. Йому також не потрібно багато сонячного світла, краще поставити фікус в затемнене місце, де він зможе чудово виконувати свої "домашні" функції.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які кімнатні рослини самі невибагливі у догляді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!