Головна Новини Дозвілля мода Вчені придумали футболку, яка виробляє енергію
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені придумали футболку, яка виробляє енергію

Тепер спортсмени можуть заряджати телефон під час пробіжки

11 грудня 2019, 20:35 comments1476
Поділіться публікацією:
Вчені придумали футболку, яка виробляє енергію

Вчені з Іспанії та Італії створили футболку, за допомогою якої можна заряджати смартфон під час пробіжки. Так, футболка перетворює різницю між температурою навколишнього середовища і тіла в електроенергію.

Як повідомляє видання Fast Company, виріб володіє унікальною функцією завдяки тому, що на нього розпорошують рідкий розчин з шкірки томатів і надпровідників. Зі слів дослідників, засіб категорично не можна прасувати, але воно легко переживає кілька прань.

Розробники також стверджують, що до складу розробки входять безпечні для навколишнього середовища матеріали. Футболку вже протестували, однак вченим ще належить знайти спосіб, який дозволить використовувати енергію, що накопичується, для підзарядки телефону.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сучасна дизайнер зі Швейцарії Селін Арнолд виготовляє мисочки з пасмами своїх рідних і друзів. Варто відзначити, що знайомі Арнолд самі звертаються до неї за перукарськими послугами. Так, волосся, накопиченого майже за рік, вистачило всього на 13 невеликого розміру мисок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!