Головна Новини Дозвілля мода Художник Франческо Веццолі створив унікальний об'єкт для Bvlgari
commentss НОВИНИ Всі новини

Художник Франческо Веццолі створив унікальний об'єкт для Bvlgari

На черепашку, інкрустовану дорогоцінним камінням за задумом Франческо Веццоли, можна подивитися в музеї Д'орсе

24 січня 2020, 17:30 comments1770
Поділіться публікацією:
Художник Франческо Веццолі створив унікальний об'єкт для Bvlgari

На виставці "Гюісманс, від Дега до Грюневальда, очима Франческо Веццолі" в паризькому музеї Д'орсе можна подивитися на унікальний об'єкт: дорогоцінну "Вечірню черепаху", Tortue de Soirée, створену спільними зусиллями Bvlgari і Франческо Веццолі. Італійські ювелірний Дім і художник об'єдналися, щоб створити своєрідне продовження літературного сюжету. У романі "Навпаки" Жоріса-Карла Гюїсманса, в честь якого влаштована виставка, герой Жан дез Ессент просить ювеліра інкрустувати панцир його вихованки – черепахи. Тварина не переживає процедуру в романі, але завдяки художній уяві і технічній ювелірній вправності сюжет реалізується в реальному житті.

Черепаха з латуні, спроектована Франческо Веццолі, в майстернях Bvlgari була декорована 43 камінням загальною вагою 1500 карат (вибором каменів займалася пристрасна прихильниця кольорових дорогоцінних каменів, креативний директор Bvlgari Сільвестрі): аметистами і кабошонами рубелліта, цитрину, перидота і топазу, дев'ятьма давньогрецькими срібними монетами і діамантовим паві. На створення роботи пішло 530 годин.

"Черепаха — це символ сьогоднішнього багатого, яскравого і декадентського плода краси. Далеко від світу високих ювелірних прикрас, який традиційно призначений для еліти, ця робота являє собою першу "публічну" коштовність, покликану дивувати, розважати і змушувати людей думати", – коментує Франческо Веццолі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що готель в Таїланді пропонує жити по сусідству зі слонами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!