Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Названо найкращі фільми XXI століття за версією Empire
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращі фільми XXI століття за версією Empire

Це п'ятірка кращих фільмів сторіччя

22 січня 2020, 09:40 comments11297
Поділіться публікацією:








































Названо найкращі фільми XXI століття за версією Empire

Популярний британський журнал Empire вирішив скласти власний список кращих кінофільмів, які були зняті в XXI столітті.

Божевільний Макс: Дорога люті

У 2015 році на великі екрани вийшов пост-апокаліптичний бойовик "Божевільний Макс: Дорога люті", який зібрав у світовому прокаті понад 370 млн доларів. Фільм отримав вкрай позитивні відгуки кінокритиків, деякі з них навіть назвали його кращим фільмом 2015 року. Кінострічка закономірно отримала безліч нагород, включаючи шість премій "Оскар".


Володар кілець: Братство кільця

На другому місці опинився перший фільм кінотрилогії "Володар кілець", який глядачі побачили в 2001 році. Касові збори кінокартини склали понад 870 млн доларів, а сам фільм був відзначений престижними нагородами, в тому числі "Оскар" і BAFTA.

"Темний лицар"

Друга частина нової трилогії про Бетмена під назвою "Темний лицар" (2008 року) мала величезний касовий успіх, зібравши більше 1 мільярда доларів, і отримавши схвальні відгуки як від кінокритиків, так і простих глядачів.

"Початок"

Науково-фантастичний трилер у головній ролі з Леонардо Ді Капріо вийшов на екрани в 2010 році і вразив своїм сюжетом і грою акторів. При бюджеті в 160 млн стрічка зібрала в прокаті понад 800 млн доларів. Станом на грудень 2019 року цей трилер входить в список 250 кращих фільмів за версією IMDb.

"Місячне світло"

Цей драматичний фільм глядачі побачили в 2016 році. Кінострічка, яка розповідає про життя афроамериканця Шайрона з Майамі, отримала багато міжнародних нагород і позитивних відгуків від кінокритиків.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які фільми названі за версією BBC були визнані найкращими в 2019 році. року



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!