Головна Новини Дозвілля фільми і серіали Помер творець «Тома і Джеррі» Джин Дейч
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер творець «Тома і Джеррі» Джин Дейч

Джин Дейч отримав Оскар в 1960 році

21 квітня 2020, 21:27 comments2845
Поділіться публікацією:
Помер творець «Тома і Джеррі» Джин Дейч

95-річний аніматор Джин Дейч, відомий за мультсеріалом "Тому і Джері" і "Моряк Попай", помер у ніч з четверга на п'ятницю, 16-17 квітня у столиці Чехії. Про це повідомили у виданні The Hollywood Reporter з посиланням на слова чеського видавця аніматора.

Джин Дейч народився 8 серпні 1924 року і переїхав до Праги в 1959 року всього на кілька днів, але зустрів там свою майбутню дружину Зденку і залишився жити. Він починав роботу в анімаційній студії United Productions of America, працював креативним директором студії Terrytoons, де створив слона Сідні, Джона Дурмата і інших своїх персонажів.

У 1960 році Дейч отримав кінопремію Оскар у категорії "Кращий короткометражний анімаційний фільм" за проект "Манро". Пізніше він був ще двічі номінований на Оскар в тій же категорії.

Крім "Тома і Джері" та "Моряка Попая", він відомий створенням "Хоббіта" (1996) і "Аліси в Парижі". У його портфоліо більше сотні проектів.

Як повідомляв портал "Коментарі", Європейський Союз виділить 190 мільйонів євро фінансової допомоги на підтримку систем економіки і охорони здоров'я України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!