Розкрито бюджет нових частин фільму "Аватар"

Загальний бюджет продовження кінострічки складе мільярд доларів

Шанувальники науково-фантастичного фільму "Аватар" застигли в очікуванні нової частини, вихід якої запланований на грудень 2021 року. А ЗМІ тим часом з'ясували, скільки творці витратять на продовження кінострічки. Про це повідомляє видання Deadline.

Знаменитий кінорежисер Джеймс Кемерон, який працює над "Аватаром", збирається випустити ще чотири частини кінокартини з перервою в два роки. Бюджет кожної з частин буде складати близько 250 млн доларів, що за мірками Голлівуду досить скромна сума. На виробництво всієї серії "Аватара" творці планують витратити близько мільярда доларів.

Відомо, що режисер активно працює над другою частиною фільму, прем'єра якої запланована на грудень наступного року. І навіть незважаючи на тимчасову перерву через коронавірус, продовження "Аватара" має вийти в строк.

Нагадаємо, що перша частина фільму вийшла на екрани в 2009 році і викликала фурор. При бюджеті в 237 млн доларів вона заробила майже 3 млрд.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Новій Зеландії поновили зйомки нових частин "Аватара" і серіалу по "Володарю кілець".