Десять правил, які допоможуть раз і назавжди відмовитися від цигарок

Необхідно дотримуватися чіткого плану дій, який допоможе викинути цигарки на смітник

Серед курців є багато таких, які неодноразово приймали вольове рішення кинути палити раз і назавжди. І тим не менш, вони раз за разом поверталися до цієї згубної звички. Причиною цього було звичайне незнання правильної стратегії втілення цього рішення в життя.

Тож сьогодні ми поговоримо про те, яких правил треба дотримуватися, якщо ви все таки відчули в собі готовність покінчити з цією шкідливою звичкою.

1. Знайдіть заміну сигаретам

Звичка тягнутися за цигаркою пов’язана не тільки з психологічної, але і з фізіологічною залежністю. Організм звик щодня отримувати свою дозу нікотину, і в його відсутність настає абстинентний синдром. Розчарування, дратівливість, неспокій, можуть змусити вас знову курити. Щоб цього не сталося, спробуйте нікотиновий пластир, цукерки з нікотином, пігулки або спеціальну жувальну гумку. Якщо ви відчуваєте, що цього мало, зверніться до лікаря. Він випише вам ліки, які знизять рівень тривожності і допоможуть зосередитися на справах.

2. Заручіться підтримкою

Розкажіть друзям, родичам і колегам про те, що ви вирішили кинути курити. Приєднайтесь до групи підтримки, зареєструйтесь на форумі, як можна більше спілкуйтеся з тими, хто кидає цю шкідливу звичку. Кілька зустрічей з психотерапевтом допоможуть вам вибрати правильну стратегію поведінки в перші кілька тижнів після відмови від сигарет.

3. Керуйте гнівом

Нікотин допомагає розслабитися — якщо ви так вважаєте, значить, вам терміново потрібно знайти новий спосіб знімати стрес. Це може бути регулярний масаж, розслаблююча музика, йога або чай.

про десять продуктів, які захистять печінку.