Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Десять правил, які допоможуть раз і назавжди відмовитися від цигарок
commentss НОВИНИ Всі новини

Десять правил, які допоможуть раз і назавжди відмовитися від цигарок

Необхідно дотримуватися чіткого плану дій, який допоможе викинути цигарки на смітник

10 вересня 2019, 17:24 comments3515
Поділіться публікацією:
Десять правил, які допоможуть раз і назавжди відмовитися від цигарок

Серед курців є багато таких, які неодноразово приймали вольове рішення кинути палити раз і назавжди. І тим не менш, вони раз за разом поверталися до цієї згубної звички. Причиною цього було звичайне незнання правильної стратегії втілення цього рішення в життя.

Тож сьогодні ми поговоримо про те, яких правил треба дотримуватися, якщо ви все таки відчули в собі готовність покінчити з цією шкідливою звичкою. 

1. Знайдіть заміну сигаретам

Звичка тягнутися за цигаркою пов’язана не тільки з психологічної, але і з фізіологічною залежністю. Організм звик щодня отримувати свою дозу нікотину, і в його відсутність настає абстинентний синдром. Розчарування, дратівливість, неспокій, можуть змусити вас знову курити. Щоб цього не сталося, спробуйте нікотиновий пластир, цукерки з нікотином, пігулки або спеціальну жувальну гумку. Якщо ви відчуваєте, що цього мало, зверніться до лікаря. Він випише вам ліки, які знизять рівень тривожності і допоможуть зосередитися на справах.

2. Заручіться підтримкою

Розкажіть друзям, родичам і колегам про те, що ви вирішили кинути курити. Приєднайтесь до групи підтримки, зареєструйтесь на форумі, як можна більше спілкуйтеся з тими, хто кидає цю шкідливу звичку. Кілька зустрічей з психотерапевтом допоможуть вам вибрати правильну стратегію поведінки в перші кілька тижнів після відмови від сигарет.

3. Керуйте гнівом

Нікотин допомагає розслабитися — якщо ви так вважаєте, значить, вам терміново потрібно знайти новий спосіб знімати стрес. Це може бути регулярний масаж, розслаблююча музика, йога або чай.

RvYWMgKEJfNwO7kRYGH-ZLU5p.jpg

4. Залишайтеся тверезими

Будь-які алкогольні напої підсилюють бажання закурити. Це найпоширеніший спусковий гачок (тригер) з тих, які примушують людей знову і знову тягнутися до сигарети. Для деяких курців тригером стає ранкова чашка кави, яку на час варто замінити чаєм. Тим, хто завжди курив після їжі, варто підібрати собі інше заняття на цей час, наприклад, чистити зуби або жувати гумку.

5. Займіться прибиранням

Викуривши останню сигарету, негайно викиньте всі попільнички та запальнички. Вимийте квартиру, переправ штори, здайте в чистку килими, щоб знищити запах сигаретного диму, який в’їдається в речі і меблі. Якщо ви цього не зробите, запах буде зайвий раз нагадувати вам про звичку.

6. Пробуйте кинути знову і знову

Багато людей зривається, і знову починають палити. Використовуйте зриви як можливість краще дізнатися про самого себе. Проаналізуйте, через що ви знову потягнулися до сигарети. Виберіть день, в який ви знову кинете курити.

7. Більше рухайтеся

Під час бігу, гри в футбол або катання на роликах палити не хочеться. Будь-який рух допоможе вам пом’якшити деякі симптоми абстинентного синдрому і хоча б ненадовго забути про тютюн.

jqb1x4g3wOKAMc8FChRjnb_XY.jpg

8. Забудьте про дієти

Одночасно кидати курити і сидіти на дієті — дуже складне завдання. Але якщо ви не будете стежити за тим, що їсте, то ризикуєте набрати кілька зайвих кілограмів. Спробуйте урізноманітнити свій щоденний раціон корисними продуктами. Читайте літературу про здорову їжу, ходячи по магазинах, вивчайте етикетки. Так ви зможете зберегти свою вагу.

9. Придумайте собі винагороду

Кидаючи курити, ви економите гроші. Підрахуйте, скільки тепер ви не витратите на сигарети за день, тиждень або місяць, відправляйтеся в похід по магазинах у пошуках винагороди для себе.

10. Пам’ятайте про здоров’я

Відмова від куріння знижує артеріальний тиск і частоту пульсу. Рівень окису вуглецю в крові повернеться в норму вже протягом першого дня без сигарет. Знайдіть якомога більше фактів на користь відмови від куріння, напишіть вподобані на стікерах і розвісьте їх по квартирі.

Будьте рішучіше і не зупиняйтеся — і все у вас вийде!

Також видання "Коментарі" розкаже, про десять продуктів, які захистять печінку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!