Головна Новини Дозвілля ЗСЖ Робимо важкий вибір між бігом та їздою на велосипеді
commentss НОВИНИ Всі новини

Робимо важкий вибір між бігом та їздою на велосипеді

Обидва види спорту мають свої плюси і мінуси, тому прийняти правильне рішення буде не так вже й просто

27 вересня 2019, 13:38 comments3529
Поділіться публікацією:
Робимо важкий вибір між бігом та їздою на велосипеді

Будь-який зі згаданих у заголовку статті видыв спорту допоможе чоловікові спалити значну кількість калорій, а також підтягнути здоров'я його серцево-судинної системи. Загальнодоступність бігу і їзди на велосипеді роблять їх дуже популярними серед мільйонів людей. Однак багато хто дуже часто запитують, яка ж з цих двох фізичних вправ корисніша для здоров'я. Нижче ви дізнаєтеся деякі важливі моменти, які допоможуть вам зрозуміти, який вид спорту буде підходити найкраще саме для вас.

В пошуку задоволення

Ви безсумнівно можете насолоджуватися бігом, але він буде вимагати від вас досить багато сил, а крім того, в певний момент він може стати навіть болючим для вас. Велоспорт же поступово розвиває вашу витривалість і ви поступово зможете тренуватися все більший час. Якщо ви любите швидкість і пригоди, то ви неодмінно повинні зупинити свій вибір на велоспорті, а не на бігу. Для чоловіків, які мають пристойну надмірну вагу, біг може бути пов'язаний з появою болів в колінах, ліктях або спині, що зробить даний вид вправ менш приємним і більш стомлюючим. Таким чоловікам ми наполегливо рекомендуємо починати саме з їзди на велосипеді, а лише потім переходити до бігу, коли ви розвинете свою витривалість і скинете частина зайвих кілограмів.

Травматичність і травмоопасность

Велоспорт меншою мірою зношує наше тіло під час тренувань, ніж біг. Це добре до тих пір, поки ви не впадете з велосипеда або вріжетеся в кого-небудь. Ось, в такому випадку їзда на велосипеді буде на порядок травмонебезпечнішою. Тим не менш, біг більше пов'язаний із зносом основних суглобів людини. Навантаження на колінні суглоби при бігу вище приблизно в 7 разів у порівнянні з їздою на велосипеді. Це цілком може призвести до болю в м'язах і травм самих суглобів. Сам біг не викликає артрит колінних суглобів, але може значно погіршити ваш стан, якщо артрит вже проявив себе.

Vux_W00nOtyvDl8V21JvzDGAZ.jpg

Позбавитися від зайвої ваги

Якщо ваша головна мета скинути зайві кілограми, а також відновити свою фізичну форму, то біг буде найкращим варіантом. Біг дозволяє домогтися більш інтенсивних тренувань за короткий час, ніж їзда на велосипеді. Так, ви будете витрачати близько 755 калорій в годину при бігу зі швидкістю 8 кілометрів на годину. Це практично вдвічі більше, ніж при неквапливій їзді на велосипеді, яка витрачає близько 364 калорій в годину (для чоловіків вагою 90 кілограмів). Але слід також згадати, що реальна витрата калорій буде залежати від людини, незалежно від виду вправи.

Користь для здоров'я

І їзда на велосипеді, і біг приносять приблизно однакову користь для вашого здоров'я. Біг є одним з кращих способів ефективного тренування серцевого м'яза. Бігаючи регулярно, ви зможете поліпшити циркуляцію крові у всьому організмі, знизити ризик серцевого нападу, підвищеного кров'яного тиску і інсульту. Крім того, біг дозволить вам побудувати сильну імунну систему. А велоспорт хороший тим, що підходить також і для людей з надмірною вагою. Також їзда на велосипеді збільшує м'язову силу, а також розвиває координацію рухів. Більше того, регулярно займаючись велоспортом, ви значно знижуєте ризик розвитку раку і діабету.

Обидва виду вправи допоможуть знизити вашу нервозність, позбавитись від депресії і накопиченого стресу.

gSGH7CJ71Y57z4MYhRtNqsbCA.jpg

Остаточний вердикт

Їзда на велосипеді і біг мають свої переваги і недоставки. Вам потрібно вибрати саме той вид спорту, який більше підходить вашому типу тіла (фігури) і допоможе швидше досягти поставленої мети ваших фізичних тренувань.

Також видання "Коментарі" розповість як правильно розігріти м'язи перед тренуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!