Головна Новини Дозвілля ЗСЖ ТОП-5 речей, які не можна робити після тренування
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 речей, які не можна робити після тренування

Після тренування постарайтеся побільше рухатися

19 листопада 2019, 11:45 comments6209
Поділіться публікацією:
ТОП-5 речей, які не можна робити після тренування

Будь-яка фізична активність несе за собою велику витрату енергії, тому багатьом після спортзалу хочеться лягти на диван і весь день пролежати нерухомо. Але за допомогою кількох звичок ви можете звести нанівець всі зусилля і зіпсувати своє здоров'я.

Сон

Після активної роботи в спортзалі організм отримує потужний заряд енергії, незважаючи на відчуття втоми, тому спати не особливо хочеться. Але є й інші види фізичної активності, такі як йога або тренування в басейні, які максимально розслабляють тіло і організм готовий поринути у міцний сон. З такими бажаннями потрібно боротися, як мінімум 2 години після тренування, щоб всі процеси уповільнилися, зокрема серцевий ритм, і тоді можна сміливо йти відпочивати.

Недолік рідини

Підтримання водного балансу – це запорука здоров'я та довголіття. Після тренувань потрібно пити стільки рідини, скільки того вимагає організм. Деякі воліють обмежувати вживання води після спортзалу, щоб не з'являлися набряки, але відновити водний баланс потрібно обов'язково. Вода запускає всі процеси в організмі, допомагаючи закріпити результати тренувань. При цьому, важливо пити звичайну чисту воду, а не соки, фреші і тим більше енергетичні напої.

Голодування

Ті, хто активно ходять в спортзал заради стрункої фігури, після тренувань допускають одну з головних помилок – голодування. Під час фізичної активності організм втрачає багато енергії, яку потрібно заповнити з допомогою продуктів. Тривале голодування не призведе до більш ефективного результату, а лише стане причиною багатьох проблем зі здоров'ям. Через 1,5-2 години після тренування необхідно влаштовувати легкий перекус.

Відсутність розтяжки

Після силових тренувань для відвідувачів проводиться 10-15 хвилинна розтяжка, але багато хто нею нехтує — і дуже даремно. Її головною метою є не додаткове навантаження, а відновлення і розслаблення м'язів. Така розтяжка необхідна, щоб закріпити успіх тренувань і привести тіло швидше у форму.

Сидячий спосіб

Незалежно від того, в який час доби проходить тренування, після нього необхідно більше рухатися, а не сидіти в кріслі. Навіть якщо ви втомилися і хочете відпочити, намагайтеся робити півгодинні перерви і вставати зі свого місця, щоб вийти на свіже повітря. Не потрібно, щоб тіло перебувало в постійному напруженні, пам'ятайте, що рух – це життя.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, скільки кроків потрібно робити щодня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!